NBANoLimits

Rudi Gober planira da završi karijeru kao najbolji defanzivac NBA lige svih vremena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 21:32
Rudi Gober Tanjug/AP Photo/Abbie Parr, File
Rudi Gober

Gorostas pod obručima Minesote i četvrostruki defanzivac NBA lige Rudi Gober izjavio je da mu je cilj da postane najbolji odbrambeni igrač svih vremena na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta.

Momak iz Francuske koga je 2013. godine izabrao Denver kao 27 pika na draftu već nekoliko sezona slovi za jednog od najboljih defanzivaca NBA lige. To priznanje dobio je zapravo u četiri navrata, a poslednji put baš protekle sezone kada je njegova Minesota bila prva u takmičenju po svim defanzivnim parametrima.

Iako je često bio osporavan zbog nešto skromnije odbrane nad Nikolom Jokićem u seriji sa Nagetsima, Rudi Gober, izgleda, siguran je u svoje defanzivne sposobnosti, pa veruje da će okončati karijeru kao najbolji odbrambeni igrač NBA lige svih vremena.

"To mi je cilj. Želim da me prepoznaju po tome. Sada mi je, doduše, želja da osvojim šampionski prsten i da svojim prisustvom na parketu pomognem saigračima. Cilj mi je i da ove sezone da zadržimo status najbolje odbrambene ekipe u ligi i mislim da je to pravo merilo `G.O.A.T-a` kada je reč o najboljem defanzivcu na večnoj listi ovog takičenja", rekao je samouvereno Gober, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Minesotom vredan 110 miliona dolara.

Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

 

 

Podsetimo, pored Francuza samo su još Dikembe Mutombo i Ben Valas osvojili pomenuto priznanje u četiri navrata, pa bi želje Gobera i mogle da se ostvare ukoliko bi se ponovo istakao na defanzivnom delu parketa u sezonama koje dolaze.

Bivši as Jute ima 32 godine, pa za tako nešto postoje i realne šanse. Ukoliko, naravno, Viktor Vembanjama ozbiljnije ne umeša prste u toj trci, gde je bio jako blizu prošle sezone.