NBANoLimits

"Pravo" otvaranje sinoć, pobede naših, plejada vrhunskih poteza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 08:20
Lamelo Bol, igrač večeri Profimedia
Lamelo Bol, igrač večeri

Premijerno veče NBA lige bilo je pre dve večeri, ali za one strastvene navijače najbolje košarke na svetu "pravo" otvaranje bilo je sinoć! Na tapetu 10 utakmica, 3 naša igrača i 1 trener, pregršt lepih poteza i zanimljivih situacija. 

Klipersi su, u verovatno utakmici večeri, izgubili nakon produžetaka od Finiks Sansa, na otvaranju Inuit doma, što je izazvalo karakterističnu reakciju vlasnika, Stiva Balmera

 

 

Tragičar utakmice bio je Džejms Harden. Odigrao je dobar meč, nosio veliki teret, ali je propustio šansu da donese pobedu svom timu na kraju regularnog dela, a onda je u produžetku promašio slobodno bacanje da utakmicu produži za još 5 minuta. 

Golden Stejt Voriorsi su, u prvoj utakmici koju igraju bez Kleja Tompsona u sastavu posle više od decenije, prosto razmontirali Trejlblejzerse u Portlandu. Stef Kari je za samo 25 minuta bio nadomak tripl-dabla, upisao je 17 poena, 10 asistencija i 9 skokova.

U utakmici koju ste mogli da pratite na Areni, Baksi su u Filadelfiji savladali domaću ekipu sa 124:109. Siksersi su u sezonu ušli bez Embida i Džordža, a u njihovom odsustvu Meksi je mogao samo do 25 poena, ali iz čak 31 šuta. Odlična igra tandem Adetokumbo i Lilard bila je dovoljna za ubedljivu pobedu, postigli su kombinovano 55 poena.

Da prođemo i kroz nekoliko lepših poteza od sinoć. Možda i najlepši za oko delo je Dža Morenta. Neverovatna promena brzine i ritma, u kombinaciji sa finesom na kraju. 

 

 

Džejlen Džonson je nedavno potpisao ogromni ugovor sa Atlanta Hoksima, a kombinacija sile i atleticizma koje je pokazao u ovom napadu, jedan je od razloga zbog čega je tako.

 

 

U to ime, šta kažete na ovu "krađu" Rondovog poteza, od strane Treja Janga?

 

 

Lonzo Bol se našao na NBA terenu, u zvaničnoj utakmici, nakon 1013 dana! Odigrao je 14 minuta, upisao 5 poena i 4 asistencije u porazu svog tima od Nju Orleans Pelikana.

 

 

Potrudili smo se da izaberemo i tim večeri. U konkurenciji sinoć strašnih Voriorsa, kao i Hornetsa koji su neočekivano slavili u Hjustonu, pobedu ipak, po našem mišljenju, odnose mladi igrači Orlanda. Oni su u derbiju Istoka deklasirali Majami sa 116:97. Ako bi morali da izaberemo igrača koji će odneti epitet najboljeg u protekloj noći, to bi verovatno bio Lamelo Bol. Mlađi Lavarov sin je sezonu otvorio fantastično. U pobedi protiv Hjustona postigao je 34 poena, podelio 11 asistencija i skupio 8 skokova.

 

 

Nažalost, veče nije moglo da prođe i bez loših vesti. Jako loših. Džejms Vajzmen je na svom debiju za Indijana Pejserse doživeo povredu koja je okarakterisana kao povreda lista, bez ikakvog kontakta sa protivničkim igračima. Sumnja se na najgoru povredu u sportu, pucanje ahilove tetive. Nešto kasnije, Dižonte Mari, igrač u kojeg su Pelikani polagali velike nade, doživeo je frakturu leve ruke i sigurno ga neće biti nekoliko meseci.

Detroit Pistons - Indijana Pejsers 109:115
Atlanta Hoks - Bruklin Nets 120:116
Majami Hit - Orlando Medžik 97:116
Filadelfija Seventisiksers - Milvoki Baks 109:124
Toronto Reptors - Klivlend Kavalirs 106:136
Hjuston Rokets - Šarlot Hornets 105:110
Nju Orleans Pelikans - Čikago Buls 123:111
Juta Džez - Memfis Grizlis 124:126
Los Anđeles Klipers - Finiks Sans 113:116 (nakon produžetka)
Portland Trejlblejzers - Golden Stejt Voriors 104:139

 

 

Standings provided by Sofascore