NBANoLimits

Jović odlično otvorio sezonu, Bogdan i Vasa tihi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 07:24
Bogdan u duelu sa Benom Simonsom Profimedia
Bogdan u duelu sa Benom Simonsom

Nakon sjajnog leta za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, imamo velika očekivanja od naših momaka u NBA ligi. Sinoć su se trojica našla na terenu - kapiten Bogdanović, Vasilije Micić i najmlađi, Nikola Jović.

Upravo je on odigrao najbolju partiju od naših momaka. Jović je krenuo furiozno i u prvoj četvrtini, koju je završio bez promašaja (4/4) postigao 9 poena. Do kraja meča Erik Spolstra mu je po ustaljenoj navici smanjio minutažu, ali je Nikola završio sa 15 poena i 5 skokova, uz 7 od 15 iz igre. Naš mladić je takođe imao ubedljivo najboljih +/- od svih startera tima, završio je na neutralnoj nuli. Primera radi, Džimi Batler i Bem Adebajo su meč završili sa čak -30.

Kapiten je imao prilično tiho veče. Završio je sa tek 8 poena, pogodio 2 od 6 uzetih trojki, još 2 slobodna bacanja i isto toliko skokova, asistencija i blokada. Sigurno da očekujemo još bolje partije od Bogdanovića, ali on je, verujemo, zadovoljan pobedom svog tima nad Bruklinom, 120:116. Pored ne preterano zapaženog učinka, Bogdan je produžio jedan od najdužih nizova u ligi - postigao je bar jednu "trojku" na 91. vezanoj utakmici.

Vasa Micić odigrao je 17 minuta sinoć u iznenađujućoj pobedi Šarlota u Hjustonu, 110:105. Micić je bio na terenu u ključnom periodu poslednje četvrtine, u kojoj Šarlot uspeo da odbije sve nalete domaćih Raketa. Vasa je utakmicu završio sa skromnih 5 poena i 5 skokova, slabih 2 od 9 iz igre, ali sa utiskom da je mimo statistike doprineo pobedi svog tima.

 

Standings provided by Sofascore

 

Zanimljivih par večeri nas očekuje što se naših reprezentativaca tiče. Za dva dana, Micić i Bogdanović će odmeriti snage u Šarlotu, a samo noć kasnije, na istom mestu će gostovati Majami Nikole Jovića.