NBANoLimits

Barak Obama: Jokić je zver!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 23:29
Obama gost u podkastu Guliver/AP Photo/Carolyn Kaster
Obama gost u podkastu

Jedan od voljenijih američkih predsednika u skorijoj istoriji gostovao je u podkastu Džej Džeja Redika, koji od "krunisanja" novog trenera Lejkersa kao pomoćnik vodi Tajris Haliburton. Obama je odgovorio na mnogobrojna pitanja, a nama najinteresantnije bilo je ono o Olimpijskim igrama. Ishvalio je Nikolu Jokića i sastav Srbije nakon odlične utakmice:

"Moram da vam priznam, Srbija me je unervozila, a siguran sam da je unervozila i trenere. Jer, gledajte, Jokić je zver. On je tako pametan, efikasan i ogroman. On ima viziju kao Leri Bird. Ili Sabonis, on je tako igrao. Ali je pored toga i snažan, može da vas ugura pod koš i ima jako mekanu ruku. Pored toga, svi njihovi igrači su sjajno šutirali. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam mislio da postoji mogućnost za tako nešto." 

Barak Obama je još jednom priliko pokazao zaista zavidan nivo košarkaškog znanja. Pominjao je u nekoliko navrata i plej-of seriju između Denvera Minesote i ukazao na neke taktičke zamisli trenera, koje ne bi primetio veliki broj navijača. Pored Srbije JokićaObama je sa voditeljima emisije popričao i o Ol-Star utakmici:
 

"Morate da pokažete malo više ponosa u toj Ol-Star utakmici. Nije kao da ne igrate basket tokom leta. Vi znate da igrate na taj način da kažete, ok, neću nikoga povrediti, neću nikome nauditi. Utakmica je pokvarena, čoveče. Svi samo trčkaraju, pokušavaju svakakva... Bilo je, dok su Kobi, i Majkl, i Ajzea (Tomas) igrali, mislim... Nisu igrali kao u sezoni, ali hteli su da pobede čoveče."

Barak je jedan od nas. Nakon pauze prošle sezone, sudije su pustile značajno čvršću igru, trend koji očekujemo i u ovom izdanju takmičenja. Time je jedan od velikih problema lige rešen, sada ostaje još da se probudi takmičarski duh na Ol-Star utakmici.