NBANoLimits

Džejms skinuo Kobija sa crne liste: Oborio neslavan rekord NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 18:55
Lebron Džejms oborio neslavan rekord NBA lige AP Photo/Jeff Chiu
Lebron Džejms oborio neslavan rekord NBA lige

Prethodne noći navijači LA Lejkersa prisustvovali su istoriji u "Kripto kom Areni", gde su po prvi put na terenu zaigrali otac i sin. 

Lebron Džejms i njegov naslednik, Broni, imali su skroman učinak u pobedi nad Minesotom (110:103), a, interesantno, u noći kada je trenutno najpoznatija košarkaška porodica na svetu ispisala nove stranice istorije NBA lige, Džejms stariji oborio je i jedan neslavan rekord.

As "jezeraša" postao je zvanično igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige.

Otkako je stigao na najveću košarkašku scenu sveta, te 2003. godine kada ga je kao prvog pika draftovao Klivlend pa do sada, Džejms je promašio čak 14.485 šuteva, a do neslavnog rekorda došao je baš sinoć, na otvaranju nove sezone, kada je utakmicu sa Minesotom završio sa 7/16 iz igre.
 

 

 

Na taj način bacio je malo senku na istorijski meč koji je odigrao sa svojim sinom, ali je pitanje hoće li ga ta činjenica poremetiti zbog i više nego očiglednih razloga.

Podsetimo, ovaj neslavan rekord držao je do juče slavni Kobi Brajant, koji je tokom blistave karijere sa Lejkersima promašio čak 14.451 šuteva.