NBANoLimits

Boston "rešetao" trojkama koš Niksa: Izjednačili rekord Baksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 03:55
Džejson Tejtum je ubacio osam trojki Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Džejson Tejtum je ubacio osam trojki

Pre nešto manje od četiri godine, preciznije 30. decembra 2020. Milvoki Baksi postali su rekorderi NBA lige sa najviše ubačenih trojki na jednoj NBA utakmici. Taj rekord su postavili u duelu sa Majamijem (144:97), šutirajući neverovatnih 58 odsto (29/55).

Na otvaranju nove sezone Boston Seltiksi su izjednači rekord, ali im je procenat uspešnosti za tri, ipak, bio slabiji od Baksa. Aktuelni šampioni najjače lige sveta ubacili su Njujorku 29 trojki iz 61 pokušaja, što u procentima iznosi tačno 47,5 odsto. "Kelti" su imali priliku da pomere granicu, ali ih je šut potpuno stao u poslednjoj četvrti iako su nastavili da forsiraju dalekometnu paljbu. Pitanje je koliko su igrači Bostona, kao i ostatak tima i stručni štab bili svesni da mogu da se upišu u istoriju ove večeri.

Boston je pobedio 132:109.

 

 

Džejson Tejtum je bio neverovatno raspoložen u dalekometnim šutevima, pa je od 11 pokušaja ubacio čak osam. Nešto manje precizan bio je Derik Vajt sa šest ubačenih trojki iz deset pokušaja. Džejlen Braun je imao 5/9, Džru Holidej 4/6, Al Horford 3/5, a prosek je znatno pokvario Pejton Pritčard sa skormnih 1/9.

 

 

Rekorder po broju ubačenih šuteva za tri poena u NBA ligi je i dalje Klej Tompson. Novi član Dalasa je igrajući za Golden Stejt Voriorse 29. oktobra 2018. protiv Čikago Bulsa ubacio 14 trojki.