NBANoLimits

Boston silovit protiv Njujorka na otvaranju nove NBA sezone!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 04:40
Džejson Tejtum fenomenalan u pobedi Boston Seltiksa Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Džejson Tejtum fenomenalan u pobedi Boston Seltiksa

Košarkaši Boston Seltiksa ubedljivo su savladali ekipu Njujork Niksa, na otvaranju nove NBA sezone, rezultatom 132:109.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Džejson Tejtum, koji je za nešto više od 30 minuta, koliko je proveo na parketu, postigao 37 poena, uz fenomenalnih 14/18 iz igre, dok je trojke šutirao čak 8/11. Sjajnom napadačkom učinku pridodao je 10 asistencija i 4 uhvaćene lopte. Derik Vajt i Džejlen Braun su ubacili 24, odnosno 23 poena.

Kod gostiju su najefikasniji bili Džejlen Branson i Majls Mekbrajd sa po 22 poena, a debitanti Mikal Bridžes i Karl Entoni Tauns se nisu baš proslavili u novom dresu, jer su postigli 16, odnosno 12 poena.

Kako su završili prethodnu, tako su Boston Seltiksi otvorili novu sezonu. Očekivao se dosta uzbudljiviji i rezultatski neizvesniji meč, ali se Njujork Niksi nisu apsolutno ništa pitali u TD Garden dvorani.

Od samog početka Kelti su izgledali izuzetno moćno, što govori i činjenica da su prvu četvrtinu dobili sa 19 poena razlike, koliko je bilo i na kraju prvog poluvremena.

Prvih 24 minuta meča je obeležio Džejson Tejtum koji je ubacio 25 poena, uz 6 pogođenih trojki, od ukupno 17, koliko je njegova ekipa postigla u prvom poluvremenu. Sve je mirisalo na veoma ubedljivu pobedu aktuelnih šampiona.

Nije ekipa trenera Džoa Mazule spuštala papučicu sa gasa ni u trećoj četvrtini, već je ubacila u veću brzinu i u par navrata imala višak od čak 30 poena u odnosu na svog rivala, koji ovog puta nije bio dostojan protivnik.

Seltiksima u poslednjem kvartalu rezultat i razlika nisu bili u prvom planu, glavni cilj je bio srušiti rekord Milvoki Baksa, koji su u sezoni 2020/2021 ubacili 29 trojki na jednom meču. Domaća ekipa je na nešto manje od 9 minuta do kraja meča izjednačila rekord, ali su do kraja, na žalost svojih navijača, vezali čak trinaest uzastopnih promašaja.

Na kraju, navijači i ekipa iz glavnog grada Masačusetsa mogu biti veoma zadovoljni prvom utakmicom, jer ako se po jutru dan poznaje, ekipe širom lige će imati paklen zadatak da svrgnu Boston Seltikse sa trona.