NBANoLimits

Sve veće interesovanje za Rasela, hoće li Netsi uspeti da ga zadrže?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2019 00:00
Sve veće interesovanje za Rasela, hoće li Netsi uspeti da ga zadrže? Guliver/Goldener NBA Schriftzug
Sve veće interesovanje za Rasela, hoće li Netsi uspeti da ga zadrže?

Po svemu sudeći, biće ovo izuzetno burno i zanimljivo leto, kada su u pitanju slobodni igrači i njihove budućnosti u NBA ligi, a iedan od momaka koji će sigurno izazvati puno pažnje je i Dianđelo Rasel.

Najbolji igrač Bruklina u protekloj sezoni će za nepunih mesec dana postati ograničeni slobodan agent, što znači da će Netsi, ukoliko žele da ga zadrže u svojim redovima morati da izjednače svaku ponudu s kojom neki od timova bude izašao pred mladog igrača. Da nevolja po Netse bude još veća, takozvana “kvalifikaciona” ponuda iznosi svega nešto više od 9 miliona dolara po sezoni, što će bez ikakve sumnje većina timova nadmašiti, verovatno i više nego dvostruko!

U Bruklinu sigurno imaju veliku želju da zadrže svog novopečenog All-Star igrača, međutim, problem bi mogle da predstavljaju ambicije tima da dovedu makar jednu, a vrlo verovatno i dve velike zvezde u ovom prelaznom periodu, a to neće biti ni malo jeftino. S toga se i postavlja pitanje hoće li Netsi moći da izjednače sve ponude koje Rasel bude dobio od drugih timova i da li će onda uspeti u nameri da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve za ovo leto.

Do sada je već nekoliko timova pokazalo veliko interesovanje, a deluje da su najozbiljniji kandidati Indijana, Juta, Orlando i Minesota. Svi ovi timovi imaju jasne ciljeve i više nego dobre razloge za dovođenje Rasela – Pejsersi ostaju bez Kolisona, Džezeri bez Rubija, Medžik muku muči sa pozicijom pleja godinama već, dok Vulfsi imaju Džefa Tiga koji ulazi u poslednju godinu ugovora, a ulazi već i u pozne igračke godine. Imaju i dovoljno prostora u budžetima, što je takođe vrlo važno.

Ono što bi svi oni mogli da iskoriste je brzina, da ne upotrebimo baš izraz “prepad”, ali upravo to je verovatno i pravi izraz. Naime, ukoliko svi krenu u napad na Dianđela od prvog dana prelaznog perioda, Netsi neće imati previše vremena za kalkulisanje i moraće da izjednače sve te ponude, a to bi sasvim sigurno imalo uticaja na dovođenje te već pominjane dve velike zvezde.

Ipak, postavlja se pitanje da li su u Bruklinu spremni da do kraja rizikuju i da sav svoj fokus usmere na Durenta, Irvinga, Batlera i ostale slobodne igrače, a samim tim i izgube Rasela?

Bivši igrač Lejkersa je imao ubedljivo najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Bio je najbolji igrač Bruklina koji je predvodio do plasmana u plej-of, prvi put nakon četiri godine i prosečno je beležio 21.1 poen, 7 asistencija i 3.9 skokova po utakmici.