NBANoLimits

Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2019 00:00
Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima Guliver/Goldener NBA Schriftzug
Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima

Kako navode neki američki novinari, nekada najbolji centar NBA lige, Dvajt Hauard, ponudio se El Ej Lejkersima, ekipi u kojoj je igrao tokom 2012-13 sezone.

Mnogi će reći da je upravo Dvajt Hauard taj koji je “upropastio” Lejkerse proteklih 5 ili 6 godina. Te, 2012. godine, Lejkersi su, u sklopu trejda u kom su učestvovale još 3 ekipe, doveli Dvajta Hauarda u svoje redove, odrekavši se takođe ponajboljeg (ali i često povređenog) centra, Endrua Bajnama, uz još nekoliko budućih pikova prve i druge runde drafta. Iako je Hauard bio u poslednjoj godini svog ugovora, Lejkersi su čvrsto verovali da će Hauard produžiti saradnju sa njima i, uz Kobi Brajanta i Pau Gasola, nastaviti tradiciju osvajanja šampionskog prestolja u godinama koje su nadolazile. Ipak, na kraju sezone pune povreda i neslaganja unutar ekipe, Hauard je odlučio da ne ostane u klubu iz Los Anđelesa, nego da svoj talenat preseli u Hjuston Roketse. Pored toga, Kobi Brajant je doživeo tešku povredu krajem iste te sezone, što je i definitivno značilo da će Lejkersi morati krenuti u dug period rekonstrukcije tima.

Možemo reći da su Lejkersi ovog leta konačno izašli iz tog višegodišnjeg kriznog perioda i da se nameću kao ozbiljan kandidat za šampionsku titulu. Ipak, na jednu stvar ćemo posebno obratiti pažnju kada sezona završi, a to je – da li će Entoni Dejvis uraditi Lejkersima isto što im je uradio i Dvajt Hauard?! Poređenja radi, Entoni Dejvis je takođe u poslednjoj godini svog ugovora i takođe je plaćen poprilično skupo… ali poznato je da je Dejvis veliki ljubitelj Lejkersa i grada Los Anđelesa, kao i da je sjajan prijatelj sa momcima iz ekipe, tako da je snažna vera da se slučaj “Hauard” neće ponoviti.

I za kraj, šta mislite šta su Lejkersi odgovorili Hauardu i njegovom menadžeru? – Ne, hvala!