NBANoLimits

Sva isključenja u karijeri Lebrona Džejmsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2021 00:00
Sva isključenja u karijeri Lebrona Džejmsa Guliver/Goldener NBA Schriftzug
Sva isključenja u karijeri Lebrona Džejmsa

Karijera jednog od najboljih igrača svih vremena je uglavnom ispunjena njegovim vrhunskim dostignućima na terenu, brojnim NBA titulama, titulama najkorsnijeg igrača i nekog ko važi za jednog velikog lidera. Pored toga, i mimo sportskog sveta, Džejms je poznat kao neko ko se ne ustručava da javno iznese svoje mišljenje i kaže glasno svoj stav, osnivač je škole u njegovom rodnom gradu Ejkronu koja ima glavni cilj da pomogne ugroženoj deci.

Kroz karijeru su ga retko pratile neke kontroverze i loši momenti, pa je tako ovaj skorašnji svima bio čudan i nešto u čemu nismo često navikli da gledamo Lebrona. Baš retko u karijeri je bio isključen sa meča, pa bacimo pogled koji su to bili momenti.

Prvo isključenje desilo se dok je nosio dres Klivlenda i to protiv njegovog bivšeg tima, ekipe Majamija. Pri kraju treće četvrine, nakon što nije sviran faul u njegovu korist prilikom prodora, Lebron se okrenuo prema sudiji i rukama gestikulisao prema njemu u znak protesta zbog nedosuđenog faula i prišao do njega.

Odgovor sudije Kejna Ficgeralda, iako su mnogi u prvi mah mislili da će dobiti samo jednu tehničku grešku, je bilo prvo isključenje u tada 15 godina dugoj karijeri Lebrona Džejmsa.

Nakon meča, svoju odluku je obrazložio na sledeći način:

“Isključenje je bilo kulminacija više stvari. Nakon nedosuđenog faula, okrenuo se pesnicom odmahnuo u vazduhu u mom pravcu, agresivno mi prišao i uputio mi nekoliko vulgarnih reči.”

Kao što smo pre nekoliko dana izvestili, drugo isključenje sa utakmice u karijeri Džejmsa desilo se pre nekoliko noći. Nakon udarca prilikom borbe za loptu, Stjuart je svim silama krenuo na Lebrona smatrajući da ga je ovaj namerno zakačio i situacija je vrlo brzo eskalirala. Sudije su pogledale snimak i Lebron je poslat u svlačionicu i isključen sa meča.

Ubrzo su stigle kazne od čelnika NBA lige za oba igrača, i čini se da je ovaj epilog dobio svoje konačno razrešenje. Već 29.novembra nas čeka novi duel ova tima gde ćemo videti da li će se ova situacija razvijati još dublje ili će ipak sve ostati na ovome.

Šta vi mislite, da li su oba isključenja u karijeri Lebrona bila opravdana?