NBANoLimits

Sansi melju, Lebron izgubio u borbi kraljeva, pobeda Atlante u senci povrede Moranta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.11.2021 00:00
Sansi melju, Lebron izgubio u borbi kraljeva, pobeda Atlante u senci povrede Moranta Guliver/Goldener NBA Schriftzug
Sansi melju, Lebron izgubio u borbi kraljeva, pobeda Atlante u senci povrede Moranta

Nakon dana pauze zbog obeležavanja Dana državnosti, Nba košarka se vratila utakmicom između Los Anđeles Klipersa i Detroit Pistonsa. Evropski termin više je prijao domaćoj ekipi koja je slavila rezultatom 107:90.

Kod domaćih odličan meč uz dabl-dabl učinak imao je Ivica Zubac. Hrvatski centar bio je gotovo perfektan u realizaciji, postigao je 10 poena i uz to dodao 13 skokova, 2 asistencije kao i po jednu ukradenu loptu i blokadu, sve to za nekih 22 minuta na parketu. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Džekson sa 21, odnosno Men sa 16 poena.

 

Kod gostiju nije bilo mnogo stvari vrednih pomena, osim eventualno katastrofalnih procenata vodećih igrača, Grenta i Kejda Kaningema. Kad se uzme u obzir da glavni protagonisti ekipe zbirno imaju šut iz igre 8/29, onda je ovakav rutinski poraz zaistan neizbežan.

 

Noćni termin je otvoren mečom između Šarlota i Minesote. Rešili su Horneci ovo gotovo rutinski, rezultatom 133-115.

 

U očekivano brzoj utakmici, bolje su se snašli domaći igrači. Napadački najbolji meč odigrao je Keli Ubre, koji je predvodio tim sa 27 poena. Pored njega, Horneci su imali čak šest igrača sa dvocifrenim učinkom, što je bilo više nego dovoljno za pobedu protiv ekipe koja u pet vezanih utakmica nije znala za poraz.

U redovima Timbervulvsa, Tauns najbolji sa 25 poena, 7 skokova i 6 uspešnih dodavanja.

Poezija Finiks Sansa se nastavlja. Upisali su gosti i 15. pobedu u nizu. U kratkim crtama ćemo proći kroz strelce na ovom meču. Trio Buker, Pol i Ejton na visini zadatka, kombinovano 60 poena. Što se ostatka ekipe tiče, dolazimo do one fraze gde je svaki igrač dao svoj doprinos, bukvalno jeste.

Uspeli su gosti da neutrališu prvu zvezdu Niksa, Džulijusa Rendla, koji se zaustavio na 9 poena. Bekovska linija domaćih je jedino bila konkurentna danas, a tu pre svega se izdvajaju Kemba Voker sa 17 i Kvikli sa 16 poena.

Kada smo odradili sve forme radi, ostavljamo vas da pogledate najzanimljivije detalje sa ovog meča. Fluidnost u napadu, gotovo perfektno u odbrani. Finiks izgleda zastrašujuće!

Magija Orlanda definitivno nije pomogla. Bez Kola Entonija, domaći nisu mogli bolje od ovoga. Bikovi su projurili kroz Floridu i slavili rezultatom 88-123.

Bulsi kao nekada, sjajno. Podeljene uloge na najbolji mogući način. Derozanu očigledno odogovara uloga vođe, što iz noći u noć i pokazuje. Jedna uobičajna utakmica kada su Donovanovi momci u pitanju. Demar 23, Lavin 21, Vučević 16 poena. Trenerski pečat koji je stavio na ekipu, definitivno dolazi do izražaja i postaje lako prepoznatljiv.

Kod oslabljenih gostiju, jedini vredan pomena bio je upravo bivši igrač Čikaga, Vendel Karter mlađi. U jednom fizički jako zahtevnom duelu sa Nikolom Vučevićem ubacio je 26 poena i imao 10 uhvaćenih lopti.

Teško, veoma teško. Bolno, veoma bolno. Rutinska pobeda Atlante na gostovanju u Memfisu ostaje u senci povrede najboljeg igrača Grizlija, Dža Moranta.

Kako su preneli dobro informisani novinari, radi se o povredi teže prirode. Oglasio se i sam Morant, koji je napisao: “Sve je u Božijim rukama sada. Sve što možemo je da se pomolimo.”




Najefikasniji pojedinac susreta bio je Tre Janga koji je upisao 31 poen i 10 asistencija, a pored njega dabl-dabl učinak upisao je i Klint Kapela sa 23 poena i 17 uhvaćenih lopti. Solidan meč pružio je i Bogdan Bogdanović koji je punio sve statističke kolone ( 8 poena/ 7 skokova / 4 asistencije )

Kod pokošenih Grizlija, najbolji meč u sezoni odigrao je Džon Končar koji je postigao 17 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

U duelu između Indijane i Toronta, uspešniji je bio domaći tim. Nakon nešto sporijeg starta i izgubljene prve deonice, Pejsersi dodaju gas i zasluženo slave. Sabonis sa 23 poena i 18 skokova vodio je svoj tim do pobede. Najbolje su ga pratili Levert i Tarner sa 19 odnosno 17 poena.

Kod gostiju najbolji pojedinac bio je Vanvlit (26 poena), njega su samo ispratili Sijakam i Skoti Barns sa po 17 ubačenih poena.

Oklahoma i pored dobrog meča poražena od Vašingtona.

Svakako da Čarobnjaci nisu ekipa za vađenje ove sezone, ali Oklahoma je “imala” ovaj meč. Ceo susret je bio u egalu, a iskusnija ekipa, predvođena Bredlijem Bilom ipak je slavila u završnici.

Kod domaćih istakao se Dort sa 21 poenom, kao i Gildžijus-Aleksender koji je “flertovao” sa tripl-dablom ( 15 poena/ 8 skokova/ 9 asistencija ). Aleksej Pokuševski ubacio 7 poena i dodao 6 skokova kao i 2 asistencije.

Pobednički tim predvodio je Bredli Bil sa 20 poena, koliko je imao i Kentavijus Kaldvel-Poup

Duel u San Antoniu između Sparsa i Boston Seltiksa izgledao je kao pravi evropski klasik. Domaćin se bolje snašao u meču koji je igran na mali broj poena i slavio rezultatom 96-88.

Marej je bio čovek odluke, ubacivši šut sa poludistance za nedostižnu prednost domaćih. Pored tih poena, odigrao je sjajan meč, na svom kontu imao je 29 poena, 11 skokova i 6 uspešnih dodavanja. U poraženom timu, najraspoloženiji bio je Tejtum sa 24 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Da su bez Nikole Jokića potpuno nemoćni, ponovo su dokazali igrači Denvera. Ovog puta, bolji od njih u Bol areni bili su Milvoki Baksi.

Janis je u laganom ritmu pokazao klasu. Za 30 minuta na parketu upisao je 24 poena, 13 uhvaćenih lopti i 7 uspešnih dodavanja. Imao je Milvoki više od igre na ovom susretu, nekolicina raspoloženih igrača, previše da Denver izbegne poraz.

Zagrevao se Nikola Jokić, ali je odluka bila da odmori i u ovom susretu. Bez njega, Denver je ipak daleko od ovakvih Baksa. Domaćima slede sedam vezanih gostovanja. Jako težak period za momke Majka Melouna.

Pelikansi su napravili najveće iznenađenje večeri, slavili su na gostovanju u Solt Lejku. Imali su gosti minus od tri poena u poslednjem minutu, ali su nakon drame ipak iščupali pobedu.

Devonte Grem bio je čovek odluke, pogodio je šut za pobedu i veliko slavlje gostiju. Najefikasniji je bio Ingram koji je i smanjio zaostatak u tom poslednjem minutu sa linije slobodnih bacanja. Ubacio je 21 poen i dodao 8 skokova. Kod poraženih, sjajnu partiju pružio je Bojan Bogdanović ubacivši 23 poena.

Voriorsi silovito. Kari magičan. Lilard se ispucava. To je nekako najbolji opis ovog duela. Golden Stejt oduševljava sve redom, a tek Stef Kari…

32 poena, 7 skokova, 8 asistencija, to je učinak Stefa Karija. Uz njega sjajan je bio Vigins sa 25 poena, kao i Drejmond Grin koji je bio blizu tripl-dabl učinka (Imao je po 12 poena i asistencija, kao i 8 uhvaćenih lopti).

Kod gostiju istakao se Simons sa 19 poena, dobar meč igrao je i Jusuf Nurkić sa 17 poena, 16 je dodao Lilard uz užasne procente šuta iz igre.

https://twitter.com/SacramentoKings/status/1464486362271289351?s=20

Kao šlag na tortu, poslastica i najbolji meč večeri odigrali su Los Anđeles Lejkersi i Sakramento Kingsi. U meču u kom se “Kralj” bori protiv Kraljeva, uspešniji su bili gosti. Tri produžetka, sjajni potezi i još mnogo toga biće potkrepljeno u posebnoj temi.

Foks je predvodio sve strelce sa 34 poena, uz njega kod gostiju najviše se istakao Badi Hild sa 25. Jezerdžijama nisu pomogli ni raspoloženi Lebron koji je imao 30 poena, tripl-dabl Vestbruka, ni 20+ partije Dejvisa i Malik Monka.

Još jednom, o ovom meču uskoro u posebnoj temi!

NBA, petak na subotu
Šarlot – Minesota 133:115
Njujork – Finiks 97:118
Orlando – Čikago 88:123
Indijana – Toronto 114:97
Memfis – Atlanta 100:132
Oklahoma – Vašington 99:101
San Antonio – Boston 96:88
Denver – Milvoki 109:120
Juta – Nju Orleans 97:98
Golden Stejt – Portland 118:103
LA Lejkers – Sakramento 137:141