NBANoLimits

Jokić doprineo još jednoj promeni u NBA: Ukida se Somborčevo pravilo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 22:10
Nikola Jokić na meču sa Boston Seltiksima Profimedia
Nikola Jokić na meču sa Boston Seltiksima

Srpski reprezentativac Nikola Jokić, čuven je po svojoj kreativnosti na terenu, ali ona se ne svodi samo na lucidna dodavanja kojima očarava publiku i saigrače. Svi se sećaju kada je gorostasni Somborac u više navrata namerno rasplitao, a odmah zatim i vezivao svoje pertle, kako bi svom treneru Majku Melounu dao vremena da pogleda video bim i ustanovi vredi li tražiti čelindž usled sporne situacije. 

U Džokerovom arsenalu podvala ostala je i jedna koju je popularizovao širom lige. Naime, Nikola je u neizvesnim završnicama krao vreme tako ne bi dirao loptu posle poentiranja protivnika, zbog čega bi sat nastavio da otkucava. Zvuči suludo, ali uz malo pretrage, prilično je lako naći snimke našeg asa kako se vrti oko lopte, odbijajući da je uzme u ruke, kako bi prošla još koja sekunda. 

 

 

Ubrzo, mnogi igrači i treneri širom NBA su shvatili plan našeg asa i počeli da kopiraju ovu taktiku. Međutim, vrhuška lige je rekla - dosta više! Od ove sezone, takozvano Jokićevo pravilo odlazi u istoriju zato što će sudije ograničiti i sankcionisati trošenje vremena. Ovu informaciju je u javnost izneo jedan od savetnika za sudije, Monti Mekučen.

Ipak će na kraju ostati ubeleženo kako je Somborac naterao najjače košarkaško prvenstvo sveta da se zapita za regularnost, a nesumnjivo je da će Džoker smisliti još neki maštovit način da pomogne svom timu, a pritom ne prekrši pravilnik igre.