NBANoLimits

Stavljena tačka na predsezonu NBA lige: "Ono pravo" startuje naredne nedelje, uz prenose na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 08:01
Detalj sa meča Majami - Memfis Tanjug/AP Photo/Brandon Dill
Detalj sa meča Majami - Memfis

Utakmicama odigranim u večeri za nama stavljena je tačka na predsezonu NBA lige, a nova takmičarksa godina u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu startuje 23. oktobra mečevima između aktuelnog šampiona Bostona i Njujorka, odnosno LA Lejkersa i Mineste. Ekskluzivni prenosi utakmica, specjalne studijske emisije, kao i dnevni i nedeljni pregledi najinteresantnijih detalja obezbeđeni su samo na kanalima TV Arena sport.

Tokom noći između petka i subote odigrano je sedam susreta, a od srpskih igrača na terenu su se našli Nikola Jović koji je imao značajan učinak u trijumfu svog Majamija nad Memfisom, kao i Tristan Vukčević koji je u duelu Vašingtona i Njujorka ostao bez poena.

 

 

Reprezentativac "orlova" je meč završio sa 11 datih poena i četiri asistencije, a dvocifreni košgeterski učinak imalo je još šest prvotimaca kluba sa Flride. MVP Letnje lige, Džoš Kristofer je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, dok su po dva više u redovima Memfisa ubacili Santi Aldama i Desmond Bejn.

Majami je u poslednju deonicu ušao sa minusom od 10 poena, ali su odličnim zalaganjem uspeli da ga nadomeste i sezonu očekuju u odlično rasoloženju.

Intresantan i uzbudljiv meč viđen je i u Vašingtonu, gde su Vizardsi ugostili Njujork i na kraju uspeli da ga savladaju 118:117. Bivši košarkaš Partizana, Tristan Vukčević na terenu je proveo sedam i po minuta i za to vreme nije uspeo da ubaci nijedan poen, ali je imao dva defanzivna skoka. Najraspoloženiji na ovom susretu bio je Džejlen Branson sa 27 poerna, dok je Vizardsima Džordan Pul imao učinak od 16 poena.

Toronto koji sa klupe predvodi srpski stručnjak, Darko Rajaković je tirjumfovao nad Bruklinom 116:112, a Golden Stejt je bukvalno ponizio Lejkerse i slavio 132:74. Voriorsi su u prve tri četvrtine uspevali da daju 30 i više poena, dok su u poslednjoj deonici ubacili "samo" 28.

NBA liga, predsezona

Orlando – Filadelfija 114:99
Vašington – Njujork 118:117
Bruklin – Toronto 112:116
Čikago - Klivlend 139:137
Memfis – Majami 109:114
Portland – Juta 124:86
Golden Stejt – LA Lejkers 132:74