NBANoLimits

ESPN objavio listu najboljih igrača u NBA ligi - Nikola Jokić na vrhu karavana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 16:30
Centar franšize iz Kolorada Nikola Jokić Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Centar franšize iz Kolorada Nikola Jokić

Uoči početka nove NBA sezone, koju ćete i dalje moći da pratite na kanalima TV Arena sport, ESPN objavio je tradicionalnu anketu - listu najboljih igrača u NBA ligi, a srpski reprezentativac i košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić, zauzeo je vodeće mesto.

Američki mediji, koji su prošle sezone stavili Jokića na drugu poziciju, podsetili su da je srpski as osvojio tri MVP trofeja u poslednje četiri godine napravivši ozbiljan argument u trci za novo individualno priznanje, da bi se potom pozabavili igračkim kadrom franšize iz Kolorada, koja u novu sezonu ulazi sa nešto skromnijim rosterom.

"Nakon što je osvojio tri MVP trofeja u poslednje četiri sezone, Jokić ima šansu da postane legenda kao tek šesti igrač sa 4+ MVP nagrade. Uzimajući u obzir da su to uspeli samo Karim, Džordan, Rasel, Čembrlen i Lebron, lako je videti zašto je Jokić trenutno najbolji na svetu. Nedavna anketa GM-ova ga je stavila kao najboljeg dodavača i najpametnijeg igrača u NBA ligi, a od Jokića će se ove sezone možda očekviati i još više sa saigračima koje sada ima, ali to mu možda ni ne bude problem",  stoji u analizi ESPN-a.
 

ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

 

Igrački kadar Denvera slabiji je nego prošle sezone.

"Drugu ofsezonu u nizu, Nagetsi su ostali bez ključnog dela tima. Koldvel-Poup je sada u Orlandu, Brus Braun je otišao leto pre i Nagetsi su ostali bez dva od tri najbolja defanzivca iz šampionske godine. Mladi igrači kao što su Kristijan Braun i Pejton Votson će morati da, uz Rasela Vestbruka, odu korak dalje ove sezone. Da li će 'pomoćno osoblje' Nagetsa uspeti da pogodi dovljno šuteva i igra dovoljno dobru odbranu za Jokića? I da li će Džamal Marej ostati zdrav cele sezone?"

Centar Denver Nagetsa blizu ostvarenja novih rekorda.

"Jokić je bio peti po ukupnom broju poena, skokova i asistencija prošle sezone. Ako to ponovo, pridružiće se Viltu Čembrlenu kao jedini koji je to uspeo tri puta. A nakon što je upisao 54 tripl-dabla u prethodne dve sezone, Jokić je na devet od Medžika Džonsona na večnoj listi".

Top 10 lista ESPN-a

1. Nikola Jokić (Denver)
2. Luka Dončić (Dalas)
3. Janis Adetokumbo (Milvoki)
4. Šej Gildžus-Aleksander (Oklahoma)
5. Džejson Tejtum (Boston)
6. Stef Kari (Golden Stejt)
7. Lebron Džejms (Lejkersi)
8. Džoel Embid (Filadelfija)
9. Kevin Durent (Finiks)
10. Entoni Edvards (Minesota)