NBANoLimits

Pol Džordž zbog povrede kolena propušta otvaranje NBA sezone?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 23:07
Pol Džordž u duelu sa Naz Ridom u predsezonskoj NBA utakmici Tanjug/AP Photo
Pol Džordž u duelu sa Naz Ridom u predsezonskoj NBA utakmici

Spremnost Pola Džordža za početak nove sezone NBA lige ostaje upitno pošto je igrač povredio levo koleno u predsezonskoj utakmici sa Atalantom. Nakon detaljnog pregleda medicinskog tima utvrđeno je da nema ozbiljnijeg oštećenja u nozi novog pojačanja Filadelfije, ali je pred njim svakako pauza. 

Za vreme druge četvrtine gostovanja Hoksima, devetostrukom ol-staru je "klecnula" noga prilikom koračanja unazad tokom igranja odbrane, nakon čega je ubrzo napustio meč. 

 

 

Osvajač zlata na Olimpijadi 2016. već ima dugu listu povreda tokom karijere. Doktori su nakon meča obavili sve moguće preglede na pomenutom kolenu, koje je tokom igranja nekoliko puta stradalo. Posle magnetne rezonance utvrđeno je da igrač ima koštanu modricu, odnosu hiperekstenziju. Iako, srećom, nije zaradio tešku povredu moraće da odmori neko vreme, jer lekari planiraju kontrolu "u narednih nedelju dana".  

Džordž je ovog leta zamenio Los Anđeles za Filadelfiju i sa novim timom upisao izvrsne predsezonske partije. Protiv Minesote je dao 23 poena, a za 12 minuta igre sa "Jastrebovima" imao je osam. Osvajač zlata na Olimpijadi 2016. već ima dugu listu povreda tokom karijere, a sa njim i njegov saigrač Džoel Embid, koji je nedavno izjavio da više neće igrati utakmice dan za danom. 

Ovakva povreda je uzela nekoliko "žrtava" u prošlosti. Brendon Ingram je prošle sezone imao istu tegobu, pa se vratio na parket nakon mesec dana. Najekstremniji slučaj je aktuelni plejmejker Panatinaikosa Kendrik Nan, koji je imao koštanu modricu, pa odmor od nedelju dana produžio na celu sezonu, nakon čega nije bio više isti igrač. 

Ostaje pitanje da li će Amerikanac biti spreman za otvaranje najjače košarkaške lige sveta. Filadelfija otvara sezonu 23. oktobra kada dočekuju Milvoki u "Vels Fargo Centru". NBA sezona počeće dan ranije, kada će Njujork Niksi gostovati aktuelnim šampionima Bostonu, direktan prenos možete naći na kanalima TV Arene Sport