NBANoLimits

Embid i dalje trenira samostalno: U Filadelfiji žele da ga sačuvaju za početak NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 10:11
Centar Filadelfije, Džoel Embid Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Centar Filadelfije, Džoel Embid

Centar Filadelfije, Džoel Embid i dalje nije odigrao nijednu utakmicu u predsezoni NBA lige, a kako stavri stoje neće ni izlaziti na teren pre nego što počnu zvanične utakmice.

Razlog za ovakvu odluke čelnika Seventisiksersa su učestale povrede reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država koji je izuzetno važan igrač u rotaciji ove ekipe.

 

 

On je prošle sezone imao velikih problema sa povredama i sada u Filadelfiji ne žele da rizikuju, te Embid trenira odvojeno od ekipe i sprema se za iskušenja koja ga očekuju kada 22. oktobra, uz prenose na kanalima TV Arena sport, sartuje nova sezona u NBA ligi.

Embid nikada u NBA karijeri nije odigrao više od 68 utakmica u sezoni, a u minuloj takmičarskoj godini je odigrao svega 39 utakmica, a klub je sa njim na parketu ostvario skor od 31 pobede i osam poraza, dok je bez njega imao učinak 16:27.

Iskusni centar već ima 30 godina, nedavno je produžio ugovor sa klubom, a kako je tokom leta bio deo nacionalnog tima Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu, gde je osvojio zlatnu medalju, u Filadelfiji su odlučili da se "ne igraju" i daju mu dovoljno vremena da se odmori pred start najjače lige na svetu.