NBANoLimits

Denver poražen i treći put u predsezoni NBA lige: Jokiću asistencija nedostajala do "tripl-dabl" učinka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 08:00
Nikola Jokić na meču predsezone protiv Finiksa Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić na meču predsezone protiv Finiksa

Najbolji srpski košarkaš i zvanično nosilac MVP titule u NBA ligi, Nikola Jokić proveo je na terenu nešto manje od 30 minuta i za to vreme ostvario "dabl-dabl" učinak u porazu svog Denvera od Finiksa u predsezoni najjače košarkaške lige na svetu – 114:118.

Centar Nagetsa je Sansima ubacio 21 poen, uhvatio je 14 lopti, od čega 12  ispod svog koša i nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari "tripl dabl“.

Jokić je sjajnu podršku imao u kompletnoj prvoj petorci tima iz Kolorada u kojoj samo Džamal Marej nije imao dvocifren broj ponena (2), a Majlk Porter Junior je imao identičan košgeterski učinak kao Sombarac, što je pošlo za rukom i rezervisti Džulijanu Stroteru.

 

 

Oni su ujedno bili i najefikasniji akteri meča, budući da su Rajan Dan i Monte Mori ubacili po poen manje u dresu Sansa. Iak bolje raspoređeni poeni, kao i sjajan šut za tri poena uticali su da Finiks bude taj koji će na kraju slaviti. Sansi su pogodili 23 od 50 upućenih trojki, dok je Nagetsi pogodili samo 12 od 36 pokušaja.

"To što smo dominirali u skoku nije nam mnogo pomoglo, jer moji igrač inisu bili raspoloženi u šutu za tri poena, a ni u odbrani nisu pokazali kvalitet. Sansi su to iskoristili, imali su dobre procente šuta i zasluženo su pobedili, pa mi moramo da ispravimo sve nedostatke koje smo iskazali u dosadašnja tri poraza u predzoni", rekao je posle meča trener Denvera, Majkl Meloun.

NBA predezona

Njujork - Minesota 115:110
Sakramento – Portland 85:105
Boston – Toronto 115:111
Denver – Finiks 114:118
Golden Stejt – Detroit 111:93