NBANoLimits

Džoel Embid jedva čeka Pariz: Olimpijske igre sam sanjao kao dete

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 16:14
Džoel Embid je trenirai po završetku NBA sezone kako spreman dočekao pripreme SAD Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Džoel Embid je trenirai po završetku NBA sezone kako spreman dočekao pripreme SAD

Mučio se Džoel Embid, centar Filadelfije Siksersa i sa povredom tokom minule sezone ali i sa izborom selekcije jer je mogao da nastupa za Kamerun, Francusku i SAD. Na kraju je odlučio da bude drim tima košarkaša Amerike na Olimpijskim igrama u Parizu i našao se na konačnom spisku selektora Stiva Kera.

Vratio se Embid pred kraj sezone, ali nije ni izbliza bio u formi kao pre povrede. Zato je ostao da trenira i po eliminacije Filadelfije da bi što pripremljeniji dočekao start priprema SAD.

"Osećam se odlično, spremam se za Olimpijske igre. Velika je to stvar za mene, nešto o čemu sam sanjao kao dete", rekao je Embid.

 

 

Amerikanci su u grupi zajedno sa Srbijom, Južnim Sudanom i kvalifikantom koji će doći posle turnira u San Huanu, a u konkurenciji su domaćin Portoriko, Bahrein, Obala Slonovače, Italija, Litvanija i Meksiko.

Stiv Ker će imati jednu od najjačih selekcija u istoriji košarke posle onog prvog Drim tima sa OI u Barseloni 1992. godine. Tokom priprema za Igre odmeriće SAD snage i sa Srbijom i Australijom na pripremnom turniru u Abu Dabiju sredinom jula.