NBANoLimits

Raspada se legendarna TNT ekipa: Čarls Barkli odlazi u penziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 17:39
Legendarni NBA košarkaš i analitičar, Čarls Barkli završio televizijsku karijeru Richard Shotwell/Invision/AP, File
Legendarni NBA košarkaš i analitičar, Čarls Barkli završio televizijsku karijeru

Legendarni NBA košarkaš i analitičar, Čarls Barkli odlučio je da se penzioniše posle više od 20 godina rada na "TNT" televiziji. Nakon uspešne košarkaške karijere, legendarni krilni centar, početkom milenijuma, postao je deo čuvene "TNT" ekipe sa voditeljom Ernijem Džonsonom i bivšim igračem Kenijem Smitom, kojima se kasnije pridružio i Šakil O`Nil. 

Čak 24 godine proveo je Barkli na toj televiziji, gde je zbog brojnih "gegova" i duhovitih komentara, pobrao simpatije gledalaca, postavši jedan od najomiljenijih sportskih TV komentatora u Americi. da bi sada došlo vreme za rastanak.

Kao što je već poznato TNT televizija, od sezone 2025/26 više neće imati NBA prava, pošto će liga promeniti distributera nakon više od tri decenije i potpisati sponzoski ugovor sa drugom kućom vredan 77 milijardi dolara.

Već mesecima krenule su spekulacije o sudbini te televizije, i prvenstveno, emisije sa legendarnom četvorkom, da bi danas dobili informacije koje će bez sumnje rastužiti sve NBA fanove.

"Ljudi, nešto sam razmišljao... Hoću da kažem da vas smatram porodicom. Mnogo volim TNT i sve ljude koji su ovde zaposleni, zajedno radimo NBA ligu već 24 godine. Vi ste moja porodica, mnogo vas volim. Razgovarao sam sa drugim televizijskim kućama ali to nije to, to nije TNT, doneo sam odluku da će naredna sezona biti moja poslednja u ulozi TV analitičara", rekao je Barkli posle pobede Dalasa nad Bostonom u četvrtom meču serije.