NBANoLimits

Borba za NBA titulu se nastavlja: Dalas "ponizio" Boston i produžio veliko NBA finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 08:06
Tim Hardavej Junior Guliver/AP Photo/Julio Cortez
Tim Hardavej Junior

Košakaši Dalasa savladali su Boston u četvrtoj utakmici velikog finala NBA lige i serija se sada ponovo seli na teren Seltiksa - 122:84.

Trijumf koji su ostvarili igrači iz Teksasa treći je naubedljiviji u istoriji finalnih mečeva najkvalitetnije lige na svetu, budući ds u samo Čikago protiv Jute (96:54) i Boston protiv LA Lejkersa (131:92) mečeve završavali sa većom razlikom.

Kako rekoše američke kolege, Maveriksi su pred četvrti duel protiv Seltiksa imali samo dve opcije - da spakuju kofere za povratak u Boston ili da ih pakuju za odmor. Luka Dončić i saigrači su se opredelili za prvu opciju i tako će ljubiteljima košarke priuštiti najmanje još jedan spektakularan meč.

 

 

Slovenački reprzenetativac je susret završio sa 29 datih poena od čega je čak 25 dao u prvom poluvremenu, dok je Kajri Irving na kraju susreta na svom kontu imao 21 ubačeni poen.

Seltiksi su tako prekinuli niz od 10 vezanih poneda u plej-ofu i propustuli šansu da budu prva ekipa u istoriji koja je uspela da u finali konferencije, a potom i borbi za titulu ostvari trijufm od 4:0.

Naredni meč na programu je u noći između ponedeljka i utorka u Bostonu (02.30), a direktan prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena 1 Premium.