NBANoLimits

Maveriksi lako sa Minesotom: Luka zakazao finale sa Seltiksima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 08:22
Dalas Maveriksi Luke Dončića plasirali su se u finale NBA lige. Tanjug/AP Photo/Julio Cortez
Dalas Maveriksi Luke Dončića plasirali su se u finale NBA lige.

Košarkaši Dalas Maveriksa su savladali Minesota Timbervulvse sa 124:103 u petoj utakmici fnalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i prošlli u veliko finale sa Boston Seltiksima. Sa konačnih 4:1 u finalnoj seriji, tim koji sa klupe predvodi Džejson Kid je pokzao da će pored izbacivanja Nikole Jokića, inspirativni projekat sa Entonijem Edvardom morati da sačeka još neko vreme, pre nego li pristupi direktnoj borbi za trofej.

Maverikse je do pobede predvodio Luka Dončić sa 36 poena, od kojih je 20 postigao u prvoj četvrtini, a imao je još i 10 skokova i pet asistencija. Slovenac je na kraju proglašen za MVP utakmice. Takođe, isti broj koševa ubacio je njegov prvi saigrač i druga zvezda tima, Kajri Irving, a dodao je i  pet asistencija i četiri skoka. 

Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Slovenački košarkaš, Luka Dončić

Što se Timbervulvsa tiče, Karl Entoni Tauns i pomenuti Edvards, imali su po 28 poena. Prvi je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 skokova, dok je drugom nedostajao samo jedan kako bi ponovio uspeh. 

Mavsi su odlično otvorili meč do poluvremena stekli 29 poena prednosti (40:69). Nastavili su da gaze i u trećoj, gde su otišli na +36 u jednom trenutku, tako da se pomalo iznenađujuće, pitanje pobednika nije uopšte postavljalo u većem delu utakmice biti ili ne biti utakmice za Minesotu. 

Veliko finale NBA lige počinje 7. juna od 02:30 časova po srednjeevropskom vremenu, a prednost domaćeg terena imaju Boston Seltiksi. Utakmice NBA lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.