NBANoLimits

Boston na pragu finala Istoka: Seltiksi poveli 3:1 u polufinalnoj seriji protiv Klivlenda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 08:03
Džejson Tejtum i Džejlen Braun Tanjug/AP Photo/David Dermer
Džejson Tejtum i Džejlen Braun

Košarkaši Bostona slavili su protiv Klivlenda i u drugoj utakmici na gostujućem terenu, pa uprkos jednom "brejku" rivala iz prve dve utakmice, trenutno vode 3:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige - 109:102.

Domaći sastav je imao 16 skokova više od gostiju, što je pokazatelj da su bili borbeniji i agresivniji tim na ovom meču, ali su izgubili čak 14 lopti, naspram sedam Klivlenda.

Najefikasniji pojedinac ssureta bio je Džejson Tejtum koji je ubacio 33 poena i imao 11 uhvaćenih lopti, a samo šest poena manje od njega ubacio je Džejlen Braun.

 

 

"Ne postoji bolji osećaj od pobede. Zato igramo košarku i treniramo naporno svakog dana. Sada je sve u našim rukama, serija se vraća u Boston, nastupaćemo u našoj dvorani, pred našim navijačima, pa se nadam da ćemo to iskoristiti i plasirati se u finale Istočne konferencije, rekao je posle meča Tejtum,

Klivlend je na ovom meču nastupao bez Džereta Alena i Donovana Mičela i to se osetilo u njihovoj igri, mada su do poslndjeg minuta bili "u igri" da izjednače na 2:2. Njih je na ovoj utakmici predvodio Darijus Garland sa 30 datih poena, a po 19 su dali Evan Mobli i Karis Lavart.

Peti meč polufinalne serije Istične konferencije NBA lige na programu je u noći između srede i četvrtka (01.00), uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.