NBANoLimits

Luka igra rovit protiv Klipersa - Slovenac se i dalje muči

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2024 18:15
Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa Tanjug/AP Photo/Jeffrey McWhorter
Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa

Košarkaši Dalas Maveriksa se nalaze u velikom okršaju prvog kola plej-ofa NBA lige sa Los Anđeles Klipersima. Trenutno je rezultat u seriji 2:2, a naredni susret biće odigran u Kaliforniji, u noći između srede i četvrtka (04.00). 

Na spisku povređenih igrača ekipe iz Tekstasa se nalazi i prva zvezda tima, Luka Dončić. Iako stoji da je nastup Slovenca "verovatan", sama činjenica da se nalazi na spisku govori da ga koleno muči od treće utakmice. 

U svakom slučaju, nastup evropskog šampionase ne dovodi u pitanje, ali ono o čemu se može polemisati je nio igre koji je Luka spreman da pruži. 

Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

Luka Dončić u dresu Maveriksa

Trener tima, Džejson Kid, naglašava da je na treningu Dončić osetio bolove, te da je i medicinski tim bio prinuđen da mu stavi trake za ublažavanje muke na povređeno mesto. 

Ono što Dalasu olakšava čitavu seriju jeste odsustvo Kavaja Lenarda iz redova Klipersa. Osvajač NBA prstena sa Toronto Reptorsima može biti odsutan do kraja serije sa momcima iz Teksasa, a ukoliko pogledamo minule godine, postaje jasno da su upravo povrede bile ono što ih je zadržavalo od krajnjeg cilja - pobede u velikom finalu. 

Luka Dončić je finalista u trci za MVP titulu. Iako mu ona izmiče usled neverovatnih igara koje Nikola Jokić pruža u dresu Denver Nagetsa, postaje sve jasnije da će se slovenački košarkaš jednog dana popeti na krov NBA lige. Ove sezone, nekadašnji as Reala beleži 33.9 poena po meču, čemu dodaje 9.2 skoka i 9.8 asistencija. 

Meč između Dalasa i Klipersa možete pratiti na kanalu Arena Sport Premium 1.