Izostanci

Kavaj Lenard još sigurno nekoliko nedelja van terena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 19:02
Košarkaš LA Klipersa Kavaj Lenard Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Košarkaš LA Klipersa Kavaj Lenard

Zbog povrede desnog kolena koja ga je odvojila od završnice  prethodne NBA sezone i Olimpijskih igara u Parizu, Kavaj Lenard još uvek čeka na debi u novoj takmičarskoj godini, a kako stvari za sada stoje, as LA Klipersa neće se vraćati na parket još bar nekoliko nedelja.

On će biti van terena na neodređeno vreme kako bi bio na usluzi franšizi iz LA-a tokom sezone kada krenu jače bitke za što bolji plasman na krcatom Zapadu, a prema rečima pouzdanog NBA insajdera Šamsa Šaranije, navijači Klipersa ne moraju da strahuju za budućnost pošto je stručni štab ekipe napravio plan oporavka za dvostrukog šampiona čiju su karijeru obeležile brojne povrede. 

"Rečeno mi je da će Kavaj odsustvovati nedeljama sa terena. Njegova povreda iziskuje veći period mirovanja pa će dobar broj utakmica propustiti i ove sezone. Ali, nema razloga za brigu. Kako su mi preneli, Klipersi imaju dobar plan rehabilitacije za Lenarda, koji, kada se bude vratio, ne bi trebao da ima problema sa tim kolenom više.  U međuvremenu, zvezda tima biće Džejms Harden, koji mi je rekao da Kavaj jedva čeka da se vrati na parket. On je raspoložen za igru, hoće da pomogne saigračima, ali treba biti pametan u ovim trenucima i doneti dobre odluke. Klipersi znaju ako žele da naprave iskorak u plej-ofu, prosto moraju da imaju Lenarda u rotaciji, pa se očekuje da neće rizikovati previše sa njim u prvom delu sezone", rekao je između ostalog Šaranija.
 

 

 


Lenard je osvojio dva NBA prstena 2014. i 2019. godine sa San Antoniom i Torontom, bio je i MVP ta dva finala, šest puta je bio na "Ol staru", dva puta je bio najbolji defanzivac NBA lige, ali njegovi problemi sa povredama tokom karijere, posebno od 2021. godine doprineli su malom broju utakmica.

Pre 10 godina pokidao je ligament na ruci, dve godine kasnije imao tendinopatiju kvadricepsa, pre tri godine je pokidao ukršeteni ligament kolena, a od 2023. ima muke sa meniskusom i generalno hrskavicom. Od kad je stigao u Kliperse nije uspeo da odigra više od 70 mečeva u sezoni.