Izostanci

NBA liga pokrenula postupak protiv Džoela Embida: Kameruncu preti milionska kazna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 17:45
Džoel Embid AP Photo/Charles Rex Arbogast, File
Džoel Embid

Košarkaš Filadelfije i bivši MVP, Džoel Embid nalazi se pod istragom NBA lige zbog izjave koju je dao pred početak sezone, a ukoliko se proglasi krivim, mogao bi da plati kaznu i do milion dolara!

Zbog zgusnutog rasporeda i činjenice da zbog svoje korpuletne građe ne može da odigra pun fond utakmica, kamerunski košarkaš sa američkim pasošem izjavio je da neće igrati "back to back" utakmice ove sezone, zbog čega je dobio brojne kritike javnosti, a sada se u ceo slučaj umešala i NBA liga.

Kako je naveo Šams Šaranija, pouzdani novinar ESPN-a, pošto će Embid preskočiti prve tri utakmice nove sezone, odnosno mečeve sa Milvokijem, Torontom i Indijanom, disciplinska komisija NBA lige pokrenula je istragu zbog navodnog kršenja pravila o učešću igrača, a ukoliko se dokaže krivim, Kamerunac bi mogao da plati i kaznu koja se kreće do milion dolara.

Prema pravilima takmičenja, tim je obavezan da za utakmice koje se prenose na nacionalnoj televiziji pošalje na parket najbolje dostupne košarkaše koji nisu iz opravdanih razloga odsutni. A, budući da Filadelfija nije prijavila Embida na listi povređenih, usledila je reakcija NBA liga. Navodno je prekršena jedna od pet tačaka propisanih pravila za odmaranje igrača.

 

 

U slučaju da bude proglašen krivim, očekuje ga kazna od 100 do 250 hiljada dolara, a možda i ona milionska.

Džoel Embid već neko vreme muči muku sa povredom kolena. Protekle sezone odigrao je svega 39 utakmica, a očekuje se da propusti i solidan broj mečeva tokom regularne sezone kako bi spremnije dočekao plej-of, što je nedavno potvrdio i trener Nik Nurs.

"Plan je da on ne igra... Plan je da ne mislimo da je on dovoljno spreman, da je dovoljno jak, dovoljno lagan. Utvrđeno je da nije baš spreman za povratak. Razgovaramo sa medicinskim timom, odmeravamo situaciju i donosimo najbolje odluke kako bi Džoel spremno dočekao najvažniji deo sezone", rekao je između ostalog trener Filadelfije.