Izostanci

Veče povreda u NBA ligi: Dežonte Marej prošao najgore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 17:13
Dežonte Marej od četiri do šest nedelja van terena AP Photo/Gerald Herbert
Dežonte Marej od četiri do šest nedelja van terena

Sa velikim očekivanjima navijači Nju Orleansa dočekali su novu NBA sezonu. Zajon Vilijamson najzad je skresao kilažu i najavio ofanzivu Pelikansa na krcatom Zapadu, gde će primat najbolje ekipe juriti nekoliko velikih timova, među kojima je i Denver našeg Nikole Jokića.

Međutim, već na samom početku sezone, navijače franšize iz Luizijane dočekala je loša vest, pošto su u ranoj fazi takmičenja ostali bez jednog od ključnih igrača. Dežonte Marej povredio se na utakmici sa Čikagom i očekuje ga pauza od sigurno četiri do šest nedelja! As Pelikansa nezgodno je doskočio nakon kontakta sa Zekom Lavinom prilikom šuta za tri poena. Pao je direktno na ruku i polomio šaku na samo dva minuta do kraja utakmice.

Kako stvari za sada stoje povreda nije bezazlena. Pojedini američki mediji preneli su da bivšeg asa Atlante očekuje višemesečna pauza, ali je neka realnija slika da će se vratiti na parket krajem idućeg meseca ili sredinom decembra.
 

To je inače bio njegov zvaničan debi u dresu Nju Orleansa, gde je stigao tokom leta u velikom trejd paketu koji je uključivao još nekoliko košarkaša. Trebao je da bude lice franšize sa Zajonom, koji nije igrao protiv Bulsa zbog bolesti, ali je doživeo peh baš na otvaranju sezone.

Inače, bek Pelikansa nije jedini koji se povredio sinoć. Još četiri igrača završila su ranije utakmice zbog problema sa povredama. Imanuel Kivkli iz Toronta povredio je kuk, baš kao i Brendon Miler (Šarlot) i Džonatan Ajzak (Orlando), dok je Džejms Vajzmen iz Indijane povredio list leve noge.