Najave i događaji

Arenin karavan rado viđen gost u Zrenjaninu: "Medison" dvorana pamti mnoge šampione

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2024 13:45
Detalj sa štanda TV Arena sport, tokom ponovljene posete Areninog karavana tom gradu TV Arena sport
Detalj sa štanda TV Arena sport, tokom ponovljene posete Areninog karavana tom gradu

U drugom krugu obilazaka vojvođanskih gradova, tradicionalni Arena karavan ponovo je posetio Zrenjanin, gde je još jednom privukao pažnju lokalnih ljubitelja sporta i prenosa sportkih događaja na našim kanalima, pogotovo dece, a posetiocima specijalno opremljenog mobilnog terena i štandova bilo je priređeno puno zanimljivog sadržaja, u cilju dalje popularizacije zdravijeg načina života i programa TV Arena sport. 

Ovog puta, specijalni gost bio nam je proslavljeni rukometaš Momir Rnić, čija je klupska i reprezentativna biografija "nabijena" uspesima kao favele Rio de Žaneira kućama na malo prostora. 

"Rođen sam u Sečnju, mestu udaljenom 30-ak kilometara od Zrenjanina, da bih kao mali, poput ostale dece, krenuo prvo da trčim za fudbalskom loptom. Na prvoj utakmici, kao registrovani pionir, dao sam tri gola... Možete misliti koliko je to značilo dečaku od 10 godina, ceo svet je bio moj, ali sam već sledeću počeo na klupi. Ništa mi nije bilo jasno, pitao sam trenera 'Zašto' i čuo 'Taktika, Momire'... U tom uzrastu?! Izašao sam, skinuo sam kopačke, gurnuo ih u ćoše i prešao na rukometni teren. Ali, fudbal je i dalje moja velika ljubav, igrao sam ga rekreativno za moje mesto čak i dok sam se profesionalno bavio rukometom", počinje priču sugrađanin osvajača olimpijskih odličja u drugim sportovma. 

Vremenom se pokazalo da je to bio pun pogodak, što za njega što za sjajnu generaciju kojoj je pripadao 80-ih godina.

"Osvojiti olimpijsku medalju je san snova svih sportista, a mi smo na Igre u Moskvi 1980. godine otišli u izuzetno mladom sastavu. Jedan gol nas je delio od finala, ali zbog njega nismo se na kraju borili ni za medalje, nego smo završili kao peti. Iako je to uspeh mi smo se vratili tužni u Beograd i još na aerodromu, videvši da se kod nac cene samo pobednici, obećali jedni drugima da se više nećemo vraćati bez medalja sa velikih takmičenja. Već '82. smo bili srebrni na Svetskom prvenstvu, pa zlatni na Igrama '84, šampioni na SP 1986, bronzani na OI 1988...". 

 

TV Arena sport

Momir Rnić, rukometna legenda iz Zrenjanina

 

Njegov put do zvezda, ali i mnogih drugih sportista iz grada na Begeju i okoliša trasiran je u sportskoj hali "Medison".

"Kada je Zrenjanin bio grad sportova, u velikoj Jugoslaviji, odbojkaši su u njoj bili prvaci države, mi su rukometu smo osvajali titule i igrali finale Lige šampiona, košarkaški Proleter igrao je produžetke protiv Partizana... Kada bi dvorana mogla da priča mnoge bi priče ispričala. Nikada se neće ponoviti ta specifična atmosfera u toj specifičnoj dvorani... Sve velike stvari su se desile u njoj". 

Kao zakleti ljubitelj sporta, ovaj rukometni trener "visi" na brojnim kanalima TV Arena sport, privučen raznovrsnim sadržajima, gde za svakog ima ponešto. 

"Svuda mi je uključena Arena, prvenstveno gledam moj sport, rukomet, ali i fudbal. Najviše Premijr ligu. francusku takođe, a tu su i mečevi NBA u sitne sate", prepričava nam legendarni golgeter. 

TV Arena sport je lider među televizijskim emiterima na Balkanu, uz neverovatno bogat sportski sadržaj. Dominira fudbal, eksluzivni smo emiteri Premijer lige, Primere La Lige, Serije A, Lige 1, Premijer lige Rusije, belgijske Župiler lige... 

Naši gledaoci su navikli i na prenose svih mečeva pod okriljem Evropske fudbalske federacije - UEFA Lige šampiona, UEFA lige Evrope, UEFA Lige konferencija, Superkupa Evrope, UEFA Lige nacija, Evropskog prvenstva. 

Fudbala ima i za one najizbirljivije, a nećemo dugo čekati ni na nove košarkaške, rukometne, NFL, atletske, bokserske poslastice na našim mnogobrojnim kanalima. Zato, ostanite uz nas i uživajte.