Najave i događaji

"Moje pravo da biram sport": Na Novom Beogradu održane mini Olimpijske igre, podršku dali Marko Kešelj i Dejan Tomašević

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 13:06
Marko Kešelj i Dejan Tomašević sa decom na mini OI printskrin
Marko Kešelj i Dejan Tomašević sa decom na mini OI

Olimpijski plamen ugašen je u Parizu, ali je zato upaljen na Novom Beogradu. U organizaciji PU "11 april" Novi Beograd, a uz pomoć Inkluzivne Srbije i centra „Alfa“ održane su prve male Olimpijske igre. Preko 200 mališana uz nadzor svojih vaspitača takmičilo se u raznim sportovima.

"Nije nam bilo teško da sve ovo organizujemo sve ovo jer smo imali veliku želju. Svi su mogli da se uvere koliko smo kreativno organizovali paljenje olimpijskog plamena. Deca su uživala kao i roditelji. Zahvalna sam Inkluzivna Srbija i centru "Alfa" na organizaciji", rekla je Jelena Dubljević, direktor PU "11 april" Novi Beograd.

Specijalni gost bio je nekadašnji proslavljeni srpski košarkaš, sada državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

"Olimpijski plamen ne može ništa da ugasi, pa ni mala kišica koja nas je dočekala na Novom Beogradu. Manifestacija je otvorena. Prelepo je. Veliki broj roditelja je izveo decu na sportske terene, što me raduje. Upravo je to ono što mi želimo, da vidimo što više dece na terenima. Tako ćemo u budućnosti imati još više boljih i kvalitetnijih ljudi koji će nadam se našoj državi i sportu doneti bezbroj radosti", rekao je Marko Kešelj.

Proslavljeni košarkaš osvrnuo se i na nedavno učešće naših sportista na Olimpijskim igrama.

"Cilj je bio deset medalje, do toga nismo došlo iz objektivnih razloga. Doček u Beogradu je, međutim dokazao koliko su rezultati bili izvrsni i koliko je ta košarkaška utakmica protiv Amerikanaca probudila emocija kod našeg naroda. Imali smo emotivno i spektakularno leto. Svi osvajači medalja zaslužuju čestitke. Zadovoljni smo rezultatima“, rekao je Kešelj.

Mališane je na mini Olimpijskim igrama bodrio još jedan bivši košarkaški as Dejan Tomašević.

"Siguran sam da su ova deca toliko srećna kao da su učesnici ove mini OI, kado da su deo prvih u Parizu. Hvala svima koji su svi ovo organizovali. Želeo bih iz srca da izrazim blagodarnost svim ljudima koji su učestvovali u ovome. Pohvalio bih i roditelje koji su doveli decu, a poželeo bih mališanima da jednog dana zaista budu pravi učesnici OI".

Definitivno najbolju utakmicu na OI Srbija je odigrala protiv Amerike, međutim nije imala dovoljno sreće da slavi.

"Žao mi je što nam nisu dozvolili da pobedimo Amerikance. Sudije nam to nisu dozvolile, verovatno bi to bila najveća pobede u istoriji svetske košarke. Pokazali smo kolektivni duh zajedništvo, prkos inat".

Veliku pomoć u organizaciji pružilo je i Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek će biti podrška na ovakvim manifestacijama. Želim da se zahvalim centru "Alfa na ovoj ideji, zatim Marku Kešelju, Dejanu Tomaševiću, deci, roditeljima i Inklizivna Srbija“, rekla je Biljana Barošević, pomoćnica ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.