Najave i događaji

Arenin karavan prošetao Somborom: Na severu Srbije igra se najbolja odbojka na pesku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 11:40
Arenin karavan u Somboru TV Arena sport
Arenin karavan u Somboru

Sa ciljem da popularizuje zdrav način života među mlađim naraštajem, Arenin karavan nastavio je svoje putovanje po Vojvodini, gde je posle Sremske Mitrovića, Novog Sada, Rume, Bačke Palanke, stigao i u Sombor. 

U poslednjih nekoliko godina ovaj grad na severu Srbije posebno je posto zanimljiv jer je iznedrio jednog od najboljih košarkaša svih vremena Nikolu Jokića. Ipak, u Somboru podjednako vole i odbojku, ali i druge sportove.

"Izborili smo plasmana u Drugu ligu grupa "Sever". Odličan je osećaj. Uspeli smo da ostvarimo zacrtani cilj, a to je da se našom mladom ekipom plasiramo u viši rang. Na kraju smo osvojili titulu, što mi je posebno drago. Imamo izuzetno mladu ekipu, to su sve momci koji su ponikli u našoj školi. Igramo samo sa našim igračima. Prosek godina nam je malo "jači" od 18, tako da su nam ambicije da ostanemo ovde u Drugoj ligi "Sever", odnosno da budemo tu negde na sredini tabele. A, onda za godinu dve da napadnemo i sam vrh", rekao je Miloš Aleksić, trener OK Sombor.

Odbojka na pesku je izuzetno popularna u Somboru, a o tome govori i dugogodišnja tradicija.

"Turnir u odbojci na pesku je izuzetno popularan i ove godine smo proslavili deset godina postojanja. Grad Sombor u saradnji sa SC "Soko" i OK Sombor organizuje ovaj turnir na Trgu Svetog trojstva. I ove godine je bilo fenomenalno kao i svake godine, ali sada smo imali timove iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore. Najbolji igrači i igračice iz svih delova Balkana su došli. Utisci su fenomenalni, a velika je stvar što grad Sombor organizuje jednu ovakvu manifestaciju. Zaista se nadamo da ćemo sledeće godine ugostiti još više ekipa iz Evrope i sveta".

Inače, TV Arena sport je lider među televizijskim emiterima na Balkanu, uz neverovatno bogat sportski sadržaj. Dominira fudbal, ekskluzivni smo emiteri Premijer lige, Primere La Lige, Serije A, Lige 1, Premijer lige Rusije, belgijske Župiler lige.

"Najviše na Areni sport volim da gledam domaću košarku, odnosno ABA ligu, naravno domaći fudbal, zatim strane lige i ostalo", zaključio je Miloš Aleksić, trener OK Sombor.

Naši gledaoci su navikli i na prenose svih mečeva pod okriljem Evropske fudbalske federacije - UEFA Lige šampiona, UEFA lige Evrope, UEFA Lige konferencija, Superkupa Evrope, UEFA Lige nacija, Evropskog prvenstva.

Fudbala ima i za one najizbirljivije, a nećemo dugo čekati ni na nove košarkaške, rukometne, NFL, atletske, bokserske poslastice na našim mnogobrojnim kanalima. Zato, ostanite uz nas i uživajte.