Najave i događaji

Arena karavan ponovo u poseti Rumi, rasadniku košarkaških talenata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 19:10
Mobilni košarkaški teren TV Arena sport TV Arena sport
Mobilni košarkaški teren TV Arena sport

Tradicinalni Arena karavan posetio je Rumu, gde je i drugi put ovog leta privukao pažnju lokalnih ljubitelja sporta i prenosa sportkih događaja na našim kanalima, pogotovo dece, a posetiocima specijalno opremljenog mobilnog terena i štandova bilo je priređeno puno zanimljivog sadržaja, u cilju dalje popularizacije zdravijeg načina života i programa TV Arena sport. 

Ovom prilikom ugostili smo Marka Jelića, predsednika i trenera Omladinskog košarkaškog kluba Ruma 92, ponosnog na prošlost, sadašnjost i budućnost ovog grada u atraktivnoj igri pod obručima. 

"Klub Borovica je 1992. godine igrao ozbiljnu košarku, čak i neka evropska takmičenja. Ruma je bila na mapi SR Jugoslavije, imali smo punu dvoranu... Gomila reprezentativaca je igrala u Rumi i Borovici, sve je to značajno za naš grad". 

Klub na čijem je on čelu ima drugačiju orijentaciju, spram raspoloživih mogućnosti i datih okolnosti. 

"Ranije smo bili vezani isključivo za žensku košarku, igrana su državna prvenstva i neki finalni turniri, sigurno pet, šest reprezentativki je poniklo u Rumi... Unazad dve godine smo promenili status, pa se bavimo isključivo omladinskom košarkom. Uključeni su i muškarci, odnosno dečaci, a prošle godine smo imali mušku seniorsku ekipu u Drugoj ligi Vojvodine... ".

 

 

Dakle, Rumljani rade najviše na jačanju osnovnog dela igračke baze, za dobrobit celokupne srpske košarke.

"U osnovi našeg delovanja je rad s mlađim kategorijama. Imamo 80 devojčica i dečaka, takmičimo se u tri uzrastne kategorije na nivou Vojvodine, bavimo se pedagoškim radom i razvijanjem socijalnih sposobnosti kod dece. Planovi su nam vezani isključivo za dalju promociju košarke u gradu i Sremu, nekoliko igrača nam prati Savez, a ukoliko u doglednom periodu napravimo bolju konekciju sa sponzorima i dobijemo veću podršku grada ideja je da napravimo opet seniorski tim. U svemu mi pomaže još jedan trener, inače magistar sportske medicine, difovac i FIBA trener", kaže nam Jelić.

Poput domaćih sportskih radnika i sportista i on redovno gleda TV Arena sport, uz akcenat na njemu najbliskije sadržaje.

"Na Areni gledam isključivo košarku, KLS i ABA ligu. Intersantni su mi i 3x3 basket turniri", orkrio nam je prvi čovek lokalnog košarkaškog kolektiva.  

 

TV Arena sport

Marko Jelić, predsednik i trener OKK Ruma 92

TV Arena sport je lider među televizijskim emiterima na Balkanu, uz neverovatno bogat sportski sadržaj. Dominira fudbal, eksluzivni smo emiteri Premijer lige, Primere La Lige, Serije A, Lige 1, Premijer lige Rusije, belgijske Župiler lige... 

Naši gledaoci su navikli i na prenose svih mečeva pod okriljem Evropske fudbalske federacije - UEFA Lige šampiona, UEFA lige Evrope, UEFA Lige konferencija, Superkupa Evrope, UEFA Lige nacija, Evropskog prvenstva. 

Fudbala ima i za one najizbirljivije, a nećemo dugo čekati ni na nove košarkaške, rukometne, NFL, atletske, bokserske poslastice na našim mnogobrojnim kanalima. Zato, ostanite uz nas i uživajte.