Najave i događaji

Arena karavan posetio Zrenjanin: Grad osvajača olimpijskih medalja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 17:17
Panorama Zrenjanina, nove stanice na mapi Arena karavana TV Arena sport
Panorama Zrenjanina, nove stanice na mapi Arena karavana

Tradicinalni Arena karavan posetio je i Zrenjanin, gde je privukao pažnju lokalnih ljubitelja sporta i prenosa sportkih događaja na našim kanalima, pogotovo dece, a posetiocima specijalno opremljenog mobilnog terena i štandova bilo je priređeno puno zanimljivog sadržaja, u cilju dalje popularizacije zdravijeg načina života i programa TV Arena sport. 

Tom prilikom smo ugostili i Milorada Stanulova, dvostrukog osvajača olimpijskih medalja u veslanju i lokalog sportskog heroja, kog i mlađi sugrađani znaju, prepoznaju, cene i vole da slušaju njegove priče. Kao i zrenjaninskih olimpijaca u drugim sportovima. 

"Osamnaest godina sam se aktivno bavio veslanjem, a tek posle deset sam stigao do Olimpijskih igara 1980. godine u Moksvi. I osvojio srebrnu medalju u dubl skulu, sa Zoranom Pančićem iz novosadskog Danubiusa. Nas dvojica smo posle četiri godine nastupili i u Los Anđelesu, gde smo uzeli bronzu. Nažalost, to su poslednje olimpijske medalje za srpsko veslanje. Imamo dobre posade, osvajamo odličja na Evropskim i Svetskim prvenstvima, ali nemamo uspeha na Igrama. Tek dva ili tri peta mesta... Nadam se da će mlađi imati motiva da treniraju, da će ispunuti norme za OI 2028, u LA, pa nam posle 44 godne doneti novu medalju". 

 

TV Arena sport

Milorad Stanulov, osvajač olimpijske medalje u veslanju

Klinci i klinceze iz grada na Begeju vole veslanje, imaju i klubove gde mogu razvijati talenat za savlađivanje vode u čamcima, ali nikako da ta baza izrodi nekog novog velikog šampiona ili šampionku u ovom sportu. 

"Imamo najstariji veslački klub u Srbiji, svojevremeno i u Jugoslaviji, Begej 1883, imamo tradiciju, mladu upravu i mladog trenera, puno veslača... Ali, ono što je nesreća jeste da naši đaci, kao odlični učenici, kada završe srednju školu odlaze na fakultete u Novom Sadu i Begradu, a tada najčešće prestaju da se bave veslanjem. Postoji još jedan klub, ali Zreneks deli istu sudbinu".

Između lepih i ne baš lepih veslačkih tema naš sagovornik rado i redovno konzumira sadržaje naše televizijske kuće.

"Najviše volim da gledam engleski fudbal, uglavnom društvu, jer tako je lakše. Navijamo, komentarišemo... Pratimo i naš fudbal i košarku, ali manje...", prenosi nam Stanulov. 

 

Naši gledaoci su navikli i na prenose svih mečeva pod okriljem Evropske fudbalske federacije - UEFA Lige šampiona, UEFA lige Evrope, UEFA Lige konferencija, Superkupa Evrope, UEFA Lige nacija, Evropskog prvenstva. 

Fudbala ima i za one najizbirljivije, a nećemo dugo čekati ni na nove košarkaške, rukometne, NFL, atletske, bokserske poslastice na našim mnogobrojnim kanalima. Zato, ostanite uz nas i uživajte.