Najave i događaji

Liga 1 na TV Arena Sport: Brest se traži protiv Sent Etjena; Marsej se sa novim grbom vraća na pobednički kolosek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 15:51
Fudbaleri Bresta igraće u LŠ ove sezone Profimedia
Fudbaleri Bresta igraće u LŠ ove sezone

Fudbal u Francuskoj se nastavlja, a pred nama su dva prilično interesantna susreta. Loptu će prvo zakotrljati fudbaleri Bresta, koji će dočekati novopromovisani Sent Etjen od 17.00 časova (AS8). 

Brest se prilično muči na startu sezone. Tim koji je prošle takmičarske godine izborio istorijski ulazak u Ligu šampiona, poražen je u uvodna dva meča, sa prve bodove će tražiti protiv već neko vreme očekivanog protivnika u višem rangu. 

Što se zeleno-belih tiče, njima je prvenstvo takođe počelo na krivoj nozi. Na prvoj utakmici protiv Monaka su poraženi sa 1:0, ali su ostavili prilično solidan utisak, da bi potom veoma podbacili protiv Le Avra. 

 

 

Sada će juriti pobedu protiv "elite", a ako im loši nizovi postanu navika, imaće dosta problema u borbi za opstanak. 

Dan će okončati susret između Tuluza i Marseja od 21.00 čas (AS1). Na meču će Olimpik figurirati kao gost, sve sem pobede nekadašnjeg evropskog šampiona bilo bi iznenađenje. 

Start protiv Bresta i pobeda od 5:1 je razgalila navijačje i navela ih da pomisle kako bi Roberto de Zerbi konačno mogao prekinuti dominaciju PSŽ

Ipak, uzemljenje je došlo već u drugom kolu, kada je "izboren" bod protiv Remsa. Naravno, sve sem pobede protiv Tuluza bi bilo pravo iznenađenje, te se može očekivati da Olimpik samo na dan sedne na prvo mesto u prvenstvu.

Zanimljivo, klub sa "Velodroma" je ove sezone rešio da promeni grb, tako da ćemo videti hoće li im on doneti nešto sreće koje nisu imali prethodnih godina. 

 

 

Sve mečeve Lige 1 možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Liga 1, treće kolo 

nedelja

Brest - Sent Etjen 17.00 (AS8)
Monpelje - Nant 19.00 (AS5)
Tuluz - Marsej 21.00 (AS1)

ponedeljak 

Monako - Lans 15.00 (AS2)
Rems - Ren 17.00 (AS5)
Le Avr - Okser 17.00 (AS3)
Anže - Nica 17.00 (AS2)
Lil - PSŽ 20.45 (AS1)

 

Standings provided by Sofascore