Najave i događaji

Serija A na TV Arena Sport: Klimavi Lacio i Milan igraju derbi kola; Fantastični novajlija čeka Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 13:49
Rafael Leao na meču sa Parmom Profimedia
Rafael Leao na meču sa Parmom

Serija A je došla do trećeg kola, a subotnje veče i završnicu dana će začini fudbaleri Lacija koji će dočekati Milan na svom terenu od 20.45 časova (A1P). 

I "nebeskoplavi", i "rosoneri" su prilično nestabilno započeli sezonu. Milan Paola Fonseke je posle mršavog remija sa Torinom u prvoj utakmici nove sezone, izgubio na strani od novopromovisane Parme, i tako definitivno pokazao da će mu biti potrebno dosta vremena, kako bi se mnoge stvari namestile. 

Što se Rimljana tiče, oni u svom maniru već najavljuju jednu promenljivu sezonu. Otpočeli su takmičarsku godinu pobedom protiv Venecije sa 3:1, a onda ubelili poraz od Udinezea, koji je pritom igrao 22 minuta sa crvenim kartonom.

 

 

"Rosoneri" prošle sezone savladali Lacio sva tri puta (setimo se samo čuvenog meča kada su čak tri "nebeskoplava" fudbalera pocrvenela), tako da je već neko vreme preplaćen na trijumfe, a nastavak minitradicije bi značio ujedno i prvu pobedu za Fonseku u italijanskom šampionate na klupi Milana, a ona mu je što pre neophodna. 

U isto vreme počeće i gostovanje pomenuta Parme Napoliju (A3P) - još jednom apeninskom gigantu od koga se mnogo očekuje. Antonio Konte je došao kao najveće trenersko ime na jug još od ozvaničenja Karla Anćelotija, a trenutno ima ubedljiv poraz od Verone (3:0), i ubedljiv trijumf nad Bolonjom (3:0). 

Ipak, pred sobom ima tvrd orah, jer kao što smo videli, novopromovisana ekipa je i te kako sposobna da odgovori na najteže izazove. Podsećamo da "krstaši" imaju prilično nezgodan raspored iz koga su izvukli čak četiri boda. Remi protiv Fiorentine, i pobeda nad Milanezima, dovoljno stavlja akcenat na velikog povratnika. 

U današnji dan će nas uvesti utakmice između Bolonje i Empolija  (AS2), odnosno Lećea i Kaljarija  (AS3) od 18.45 časova, a ove, kao i sve ostale mečeve Serije A, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

Serija A, 3. kolo

petak

Venecija - Torino 0:1 (0:1)
/Koko 86/

Inter - Atalanta 4:0 (2:0)
/Đimsiti 3ag, Barela 10, Tiram 47, 56/

subota

Bolonja - Empoli 18.30 (AS2)
Leće - Kaljari 18.30 (AS3)
Lacio - Milan 20.45 (A1P)
Napoli - Parma 20.45 (A3P)

nedelja

Fiorentina - Monca 18.30 (A2P)
Đenova - Verona 18.30 (AS1)
Udineze - Komo 20.45 (AS6)

 

Standings provided by Sofascore