Najave i događaji

Arenin karavan boravio u Kuli: Fudbal ponovo raste sa decom iz grada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 13:47
Deca Hajduka 1912 lepo su se zabavila uz TV Arena sport TV Arena sport/ Screenshot
Deca Hajduka 1912 lepo su se zabavila uz TV Arena sport

Kula je bila nova stanica Areninog karavana. Ovaj mirni grad je dugo bio na sportskoj mapi zbog uspeha fudbalskog kluba. 

Dugo je fudbalski klub Hajduk iz Kule bio stabilan superligaš, tvrd orah svakom rivalu, posebno "večitim" rivalima, a onda se ugasio i rodio novi FK Hajduk 1912. Željko Ačanski, direktor kluba je pojasnio stanje u klubu.

"Napravili smo zaokret po pitanju mlađih kategroija i privlačenja naše dece koja su prošla Hajdukovu školu. Možemo da se pohvalimo da u timu imamo svih 20 igrača iz naše škole i ambicije su da se naredne sezone vratimo u srpsku ligu, a u Superligu u narednom periodu. Potrebno nam je što više ovakve dece, da se omasovi fudbal u Kuli. Nadam se da ćemo uspeti u tome", kaže Ačanski.

Dala je Kula i reprezentativce Srbije.

"Mnogo je fudbalera prošlo kroz ovaj klub. Ljubomir Fejsa je stigao iz Hajduka do reprezentacije i jedan je od najtrofejnijih srpskih fudbalera. Uz njega su tu Dejan Osmanović, Savo Pavićević, Risto Pavić... Mnogi su napravili dobre karijere iz Hajduka".

TV Arena sport je lider sportskog programa na Balkanu.

"Na Areni najviše pratim Premijer ligu, posebno Liverpul. Pratio sam Evropsko prvenstvo, uglavnom gledam sve. Drago mi je što ste ponovo posetili Kulu, bili sa ovom decom i očekujemo vas i u budućnosti", zaključio je Ačanski.

Karavan TV Arena sport će do 1. septembra obići sledeće gradove:

27.08. Vrbas
28.08. Kikinda
29.08. Vršac
30.08. Pančevo
31.08. Nova Pazova
01.09. Novi Banovci