Najave i događaji

Arenin karavan "u tem Somboru": Jokić je pokrenuo košarkašku i sportsku lavinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 17:08
U Somboru kažu "hoće li neko na basket" TV Arena sport/ Screenshot
U Somboru kažu "hoće li neko na basket"

Arenin karavan plovi svakodnevno po vojvođanskoj ravnivi. Ruma, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Bačka Palanka. Sledeća stanica je bila Sombor, grad sporta, grad Nikole Jokića.

Pevao je Zvonko Bogdan "U tem Somboru", ali danas je trostgruki MVP NBA lige i osvajač šampionskog prstena sa Denverom, te bronzani sa Olimpijskih igara u Parizu, sportsko ime koje se u gradu izgovara sa velikom ljubavlju, ponosom i poštovanjem. Mladi mnogo više ponavljaju onu legendarnu recenicu srpskog "Džokera" - hoće li neko na basket.

Nije Arenin štand u centru Sombora mogao da prođe bez Jokića. Nije Nikola bio u mogućnosti da se pojavi, ali zato je za TV Arena sport govorio njegov otac Branislav, inače predsednik Košarkaškog kluba "Džoker".

"Sombor je jedan od gradova gde je stigla olimpijska medalja, nju je doneo Nikola sa košarkaškom ekipom. Somborci, a i ja kao roditelj, ponosni smo na to što imamo takvog momka u svojim redovima, a taj isti momak je digao košarku u Somboru. Mi smo sada članovi KLS lige, pravimo ekipu da idemo što dalje. Za korak više. Klub broji skoro 200 dece, tako da uspevamo da iskoristimo populariziciju i popularnost košarke i da što više dece dođu da se bave sportom, treniraju košarku", kaže glava porodice Jokić.

Saradnja sa TV Arena sportom je plodonosna, kaže Dalibor, prvi čovek i kasačkog konjičkog sporta u Srbiji.

"Lično sa Arenom imam odličnu saradnju, pošto vaša televizija prenosi konjičke trke iz Sombora i širom Srbije. Ja sam predsednik srpskog kasačkog saveza i ovom prilikom se zahvaljujem TV Areni sport što nam pomaže u popularizaciji ovog sporta. Što se tiče Areni, svaka vam čast. Prvo gledam normalno NBA ligu, zatim Premijer ligu u fudbalu ali i KLS ligu jer prenosite sve utakmice", naglašava Dalibor Jokić.

Sombor je sportski grad, poslednjih godina se ponovo izdigao bokserski klub, šampion Srbije. Stojan Knežević prvi čovek BK Sombora imao je čemu da se pohvali.

"Od dolaska Nenada Borovčanina na mesti predsednika Bokserskog saveza Srbije stavri su krenule na bolje od takmičenja, putovanja, kampova. Rezultati su zasluženo, teško ćemo ih ponavljati u budućnosti jer smo sami sebi postavili visok stepen i kvalitet. Jovan Nikolić je prvak Evrope, Dragana Jovanović je najmlađa osvajačica seniorske evropske medalje, bila je vicešampion Evrope za juniorke. Omer Ametović, Rade Joskimović i Sara Miljković su bili treći na EP. Zahvalnost dugujem i treneru Zoranu Barčulovu, koji sa nama sarađuje. Nadam se uspesima i u budućnosti", rekao je Knežević koji pravi uglavnom TV Arena Fight kanal.

Dragana Jovanović se sprema za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj:

"Tokom priprema ću već steći uvid u kvalitet rivalki, ali ciljam na zlato kao i uvek i nadam se da će mi se to ostvariti".

Vlatko Belivuković, prvi čovek džudo i sambo kluba "Bačka", govorio je o planovima i jubileju 50 godina postojanja.

"Upravo smo završili 14. internacionalni kamp sa preko 350 učesnika iz 10 zemalja, plus klubovi iz cele Srbije. Jubilej 50 godina je vredan pažnje. Trudimo se da edukujemo i školujemo decu, na kraju da napravimo dobre ljude od njih".

Miloš Mijić, predsednik "Sportskog Saveza Sombora" ima pune ruke posla.

"Trenutno smo u procesu realizacije raznih manifestacija, očekuje nas do kraja godine još dosta toga. Trenutno sa Sportskim savezom Srbije realizujemo programe u vidu 'Lige malih šampiona' i 'Besplatna rekreacija za žene u prirodi i u vodi'. Bazirali smo se na rad svih mlađih uzrasnih kategorija. Promovišemo sve sportove, imamo 90 sportskih udruženja u našem savezu i pratimo njihov rad. Nekoliko klubova iz grada beleže sjajne rezultate. Košarkaški klub Džoker ima odlične rezultate, bokserski klub "Sombor" je bio prvak države", pohvalio se Mijić.

Karavan TV Arena sport će do 1. septembra obići sledeće gradove:

25.08. Subotica
26.08. Kula
27.08. Vrbas
28.08. Kikinda
29.08. Vršac
30.08. Pančevo
31.08. Nova Pazova
01.09. Novi Banovci