Najave i događaji

La Liga na TV Arena Sport: Da vidimo od čega su Đirona i Atletiko napravljeni; Mbape prvi put na "Bernabeuu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 10:48
Fudbaleri Atletika na premijeri sezone protiv Viljareala Profimedia
Fudbaleri Atletika na premijeri sezone protiv Viljareala

Fudbaleri Real Madrida su neuspešno započeli odbranu krune u La Ligi protiv Valjadolida remijem (1:1). Sada ih očekuje popravni na stadionu "Santiago Bernabeu" protiv imenjaka iz Valjadolida od 17.00 časova (Arena 3 Premium). 

Podsećanja radi, kralj nije uspeo da veže dve titule još od sezone 2007/08, a slobodno se može reći da su očekivanja narasla. Istina, ona nikada nisu ono što nedostaje u belom delu Madrida, ali kada u redove aktuelnog šampiona Evrope i Španije dođe najtraženiji igrač planete, Kilijan Embape, onda i pritisak mora da se oseti značajno više. 

Verovatno da povratnik u prvi rang fudbala na Pirinejima predstavlja najbolju priliku da se započne serija pobeda, a svi se nadaju da bi nekadašnji igrač PSŽ mogao već u drugom kolu pokrenuti prepoznatljivu golgetersku formu na svom debiju u domu "Los Blankosa" u La ligi. 

 

 

Kraj dana u španskom fudbalu ozvaničiće derbi kola između Đirone i Atletiko Madrida na stadionu "Vanda Metropolitano" od 21.30 časova (Arena 1 Premium). 

Oba tima su u novu sezonu ušla sa remijem, a sigurno je da se tome nisu nadali. Tim Čola Simeonea je napravio najveća ulaganja u poslednjih nekoliko godina, a dolasci Hulijana Alvareza i Konora Galahera primoravaju crveno-bele da otpočetka budu konkurenti za titulu. 

Verovatno da bi prilično solidan dokaz kompetentnosti bila pobeda nad Đironom. Najveće iznenađenje evropskog fudbala prošle sezone je ovog leta ostalo bez Aleksa Garsije (Bajer Leverkuzen), Paua Viktora (Barselona) i najvažnije, Artjoma Dovbika (Roma). 

Stoga je veoma upitno šta i koliko možemo očekivati od Đirone ove sezone, ali eventualni trijumf nad Atletikom bi svakako mogao raspršiti (neke) sumnje navijača katalonskog kluba. 

Sve mečeve La lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

La Liga (2. kolo)

petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)
/Mingueza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopez 14/ 

Sevilja - Viljareal 1:2 (1:1)
/Lukebakio 45+6 - Dandžuma 2, Perez 90+5/

subota 

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)
/Garsija 55/

Barselona - Atletik 2:1 (1:1)
/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42. pen/

Espanjol - Real Sosijedad 0:1 (0:0)
/Kubo 80/

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

nedelja 

Real Madrid - Valjadolid 17.00 (A3P)
Leganjes - Las Palmas 19.00 (A3P)
Alaves - Betis 19.15 (AS3)
Atletiko - Đirona 21.30 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore