Najave i događaji

Serija A na TV Arena Sport: Bolonja se traži bez Mote; Samardžić i Ilić na terenu u Torinu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 09:16
Fudbaleri Napolija prošle sezone Tanjug/(AP Photo/Antonio Calanni)
Fudbaleri Napolija prošle sezone

Serija A je već nekoliko godina predstavila sebe kao najnezivesnija liga Evrope. Premijer liga ima najbolji fudbal, Španci svoje gigante, Bundesliga i Liga 1 su mesto gde se čekaju najveća iznenađenja, ali je Italija mesto gde se apsolutno ništa ne zna. 

Dokaz ove hipoteze je Napoli, koji će od 20.45 časova (Arena 2 Premium), na "Dijegu Armandu Maradoni" dočekati Bolonju. Obe ekipe su zapravo direktna potvrda brzih promena na Apeninima. Pre samo dve sezone, Napulj je imao priliku da proslavi titulu posle dugih 33 godine. 

Samo dve godine kasnije, "azuri" nisu ni blizu ovog trona. Poraz u prvom kolu Verone sa ubedljivih 3:0 je naglasio da će Antoniju Konteu trebati dosta vremena da implementira i osposobi svoj sistem, a takođe i ubedio Aurelija de Laurentisa da novom strategu ispuni želju i ekspresno dovede Romelua Lukakua. Možda Belgijanca večeras nećemo gledati, ali to neće biti dovoljan izgovor za novi neuspeh. 

 

 

Srećom, na drugoj strani se nalazi Bolonja koja takođe ima svoje probleme. Tijago Mota je prešao u Juventus, a stubovi tima koji je prošle sezone osvojio izlaz u Ligu šampiona nestali su odlascima Džošue Zirkzea i Rikarda Kalafiorija. Remi protiv Udinezea nam je ukazao da ne očekujemo novo bolonjsko čudo - u Evropi, ali i u granicama tamošnje države. 

U novi dan Serije A, uvešće nas okršaj Atalante i Torina (18.30, Arena 2 Premium). "Boginja" je već sezonama miljenica na Starom kontinentu, a nekako se podmuklo šuška da bi ova sezona mogla biti ona kada će se dogoditi istorijsko uspinjanje na vrh Apenina. Dolazak Lazara Samardžića ukazuje da su ambcije i te kako na najvišem nivou. Srpskog reprezentativca bismo već danas mogli videti kako debituje u domu "bikova". 

Na crti će Đanpjeru Gasperiniju biti tim od koga se retko može očekivati nešto sa sigurnošću u ishod. Torino se ustalio kao večiti "srednjaš" Italije, i već godinama je u toj neprijatnoj enklavi između Evrope i donjeg dela tabele (tj. borbe za opstanak). 

Dobar start protiv Milana, i remi od 2:2 (na kojem su izabranici Paola Vanolija vodili sa 2:0 do 90. minuta) najavio je da ekipa ima potencijal, naročito ukoliko Ivan Ilić ostane član tima (što je sve izvesnije, pošto su priče oko prelaska u Zenit utihnule). Ipak, "rosoneri" pod Paolom Fonsekom su doživeli poraz od Parme u drugom kolu, tako da bod protiv pomenutog tima ne govori mnogo. Dobar rezultat protiv svemoćne "boginje" bi mogla biti potvrda da je Torino spreman za više. 

 

 

Od 18.30 časova (Arena Sport 1) ćemo takođe moći da pratimo Fiorentinu koja će na svom stadionu tražiti prvu pobedu protiv povratnika u viši rang, Venecije. Samo dva sata kasnije, započeće i poslednji nepomenuti meč na nedeljnom programu Serije A između Rome i Empolija (Arena Sport 1), gde će "vučica" Danijelea de Rosija pokušati da osvoji tri boda i ne zaostane u trci za visoko mesto u ligi na samom početku. 

Sve mečeve Serije A možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

Serija A (2. kolo)

subota

Parma - Milan 2:1 (1:0)
/Man 2, Kančelijeri 77 - Pulišić 66/

Udineze - Lacio 2:1 (1:0)
/Luka 7, Toven 48 - Isaksen 90+5/

Inter - Leće 2:0 (1:0)
/Damijan 5, Čalhanoglu 69. pen/

Monca - Đenova 0:1 (0:1)
/Pinamonti 45+7/

nedelja

Fiorentina - Venecija 18.30 (AS1)
Torino - Atalanta 18.30 (AP2)
Napoli - Bolonja 20.45 (AP2)
Roma - Empoli 20.45 (AS1)

ponedeljak

Kaljari - Komo 18.30
Verona - Juventus 20.45

 

Пласман обезедио Sofascore