Najave i događaji

Premijer liga na TV Arena Sport: Mareskin Čelsi traži bodove na pogrešnom mestu; Liverpul zna kako sa "pčelicama"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 08:47
Kol Palmer, najbolji igrač Čelsija prošle sezone Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Kol Palmer, najbolji igrač Čelsija prošle sezone

"Ne igraj na Engleze" možda važi kao neka krilatica preuzeta iz filma/drame, ali prošlost se često neosetno prepliće sa sadašnjostu i ponekad pokaže da se istorija ponavlja. Stoga i je pitanje koliko Čelsi od 15.00 časova (Arena 1 Premium) može da se nada poenima na "Molinou" protiv Vulervhemptona u drugom kolu Premijer lige. 

"Plavci" su u novu sezonu uzeli sa novim strategom na klupi, Encom Mareskom, i četom od 44 "razbojnika" koji bi pod pravim vođenjem (možda) mogli postati četa vredna straha, kakve smo i gledali dok se u svečanoj loži "Stamford Bridža" suptilno i sveprisutn vijorila ruska zastava. 

Ipak, kao što smo videli u prvom kolu protiv Mančester sitija, lav je za sada i dalje mala maca, a takve su osobita poslastica za gladne vukove. Naime, Čelsi nema najlepše iskustvo sa Vulvsima u poslednje vreme, s obzirom da je na poslednjih osam utakmica zabeležio tek jednu pobedu i čak četiri poraza. Takođe, trijumf u poseti "Vonderersima" nije video već dve godine, kada je izašao pobedonosno rezultatom 3:0. 

 

 

Međutim, drugo je vreme bilo, a "plavci" su već daleko od naziva titule šampiona Evrope... 

Posle utakmice Čelsija i Vulvsa, od 17.30 časova (Arena 1 Premium) će se sukobiti Liverpul i Brentford. Kao što je viđeno u prvom kolu, Arne Slot radi nešto dosta drugačije od onoga što smo navikli da vidimo od "redsa" pod Jirgenom Klopom i biće potrebno neko vreme za štelovanje, kako bi se na Enfildu ponovo pričalo o naslovu prvaka.

Ipak,  uvod protiv novajlije Ipsviča je prilično lako prošao, a sličan ishod se očekuje i protiv "pčelica", naročito pošto je u pitanju premijera nove sezone na domaćem terenu. Verovato da Slot nije mogao tražiti bolji uvod nego protiv novopromovisanog tima, i ekipe od koje je Liverpul izgubio samo jednom na poslednjih šest mečeva (sve ostalo su bile pobede). 

Nekako se očekuje da će Brentford biti odlična uvertira za okršaj sa klecavim ljutim rivalom, Mančester junajtedom u trećoj rundi Premijeršipa. 

Ne treba zaboraviti i meč koji će nas zajedno sa onim na "Molino" uvesti u novu premijerligašku nedelju. Bornmut će na svom stadionu od 15.00 časova (Arena 3 Premium) dočekati Njukasl. "Svrake" su prethodne sezone bile rastrzane na dva fronta, ali ove godine nema obaveza u Evropi, tako da očekujemo ekipu Edija Haua u punoj snazi od samog početka. 

Sve mečeve Premijer lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Premijer liga (2. kolo)

subota

Brajton - Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Velbek 32, Pedro 90+5 - Dialo 60/

Kristal Palas - Vest Hem 0:2 (0:0)
/Souček 67, Bouven 72/

Fulam - Lester 2:1 (1:1)
/Rou 18, Ivobi 70 - Fes 38/

Mančester siti - Ipsvič 4:1 (3:1)
/Haland 12. pen, 16,  88, De Brujne 14 - Smodiks 7/

Sautempton - Notingem Forest 0:1 (0:0)
/Gibs Vajt 70/

Totenhem - Everton 4:0 (2:0)
/Bisuma 14, Son 25, 77, Romero 71/

Aston Vila - Arsenal 0:2 (0:0)
/Trosar 67, Parti 77/

nedelja

Bornmut - Njukasl 15.00 (AP3)
Vulvs - Čelsi 15.00 (AP1)
Liverpul - Brentford 17.30 (AP1)

 

Пласман обезедио Sofascore