Najave i događaji

Mozzart bet Superliga Srbije na TV Arena Sport: OFK nastavlja sezonu iz snova; Vojvodina prekida crnu seriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 08:15
Aleksandar Kahvić je postigao četiri gola na pet utakmica u SLS MN Press
Aleksandar Kahvić je postigao četiri gola na pet utakmica u SLS

"Nedelja popodne, nogometni dan", ponovo je pred nama, a danas će je će ga ulepšati i mečevi domaćeg prvenstva. Od 19.00 časova (Arena Sport 2) na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru, OFK Beograd će dočekati Radnički 1923 u okviru šestog kola Mozzart bet Superlige Srbije. 

Momentum u kojem se nalaze "romantičari" je prosto nestvaran. Čak 10 poena iz pet utakmica, gornji deo tabele, najbolji strelac lige prvenstva u liku Aleksandra Kahvića... Možemo sastaviti čitav tekst o lepim dešavanjima na Karaburmi, a sve navodi na to da će se ona i nastaviti. 

Pred ekipom Sima Krunića je utakmica sa rivalom koji igra prilično promenljivo ove sezone. Posle ispadanja od Mornara iz Bara, tim Feđe Dudića nikako ne uspeva da uhvati momentum iz prolećnog dela prošle takmičarske godine, i posle poraza od Spartaka, odnosno remija sa Vojvodinom, dolaze "na noge" klubu koji ne preže ni pred kime. Zanimljivo, ovo će biti prvi susret Beograđana i Kragujevčana posle devet godina (u Superligi), a zadnji put, tri boda je odneo OFK.

Omladinska selekcija kluba je juče takođe igrala protiv Radničkog i došla do pobede od 1:0, a ako se po jutru dan poznaje, sličan ishod se nazire na horizontu i u seniorskoj kategoriji. 

 

 

Kada već spominjemo ovosezonske evropske Superligaše u lošoj formi, Vojvodina onda prednjači, a danas će od 19.30 časova (Arena 1 Premium) pokušati da kao domaćin popravi učinak u ligi protiv Napretka iz Kruševca. 

Ekipa Božidara Bandovića ne zna za pobedu već sedam duela (računajući susrete u kontinentalnim takmičenjima). U prošlom kolu je osvojen poen protiv Radničkog 1923, a na ruku Novosađanima ide i to što im igra izgleda lepo, ali nedostaju rezultati. 

Na drugoj strani je tim koji odiše potpuno drugačijom energijom i stilom. "Čarapani" deluju kao srpski pandan Barnlija iz ere Šona Dajša. Tek dva postignuta pogotka napet utakmica, ali i pet osvojenih bodova govore da se radi o timu koji čeka svoju šansu u zadnjoj liniji, a zadovoljava se i remijem na putu do opstanka. Sve navodi na to da je ovo Voši idealna prilika da svoje lepršave "ćorke" pretvori u pogotke. 

Sve mečeve Mozzart bet Superlige Srbije možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzart Bet Superliga Srbije (6. kolo)

petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)
/Sisoko 25 ag, Ljubomirac 35, 90 - Sisoko 75/

subota

Crvena zvezda - TSC (odloženo)
Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)
/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 54/

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)
/Belaković 19 pen, Pavlović 84 - Romanić 34/ 

Jedinstvo - IMT 2:3 (1:3)
/Damjanić 17, Aćimović 58 - Kur 8 pen, Krstić 27,38/

nedelja
Spartak - Partizan (odloženo)
OFK Beograd - Radnički 1923 19.00 (AS2)
Vojvodina - Napredak 19.30 (A1P)

 

Пласман обезедио Sofascore