Najave i događaji

Arenin karavan stigao do Novog Sada: "Srpska Atina" je grad sporta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 12:34
Arenin karavan u Novom Sadu TV Arena sport
Arenin karavan u Novom Sadu

Posle Rume i Sremske Mitrovice, Arenin karavan stigao je i do Novog Sada. Građani "Srpske Atine", pre svega oni najmlađi, imali su priliku da se u centru grada druže sa TV Arena sport, ali i da se oprobaju u pojedinim sportskim veštinama.

Tom prilikom razgovarali smo sa Jelenom Erić, proslavljenom srpskom rukometašicom, koja je svoje prve sportske korake napravila upravo u Novom Sadu, a kasnije je u dresu reprezentacije stigla i do titule vicešampiona sveta.

"Osvojena srebrna medalja na Svetskom prvenstvu je najveći uspeh rukometne ženske reprezentacije Srbije. To su neverovatni trenuci, posebno kada se igra za reprezentaciju, jer takav uspeh ne može da se poredi ni sa jednim individualnim. Nositi dres sa državnim grbom, i stojati mirno kada ide 'Bože, pravde', to je neprocenjivo", sa ponosom je istakla Jelena Erić, članica generacije koja je u Beogradu 2013. godine na Svetskom prvenstvu osvojila drugo mesto.

"Orlice" su tada igrale kao u transu, rušile su najveća imena svetskog rukometa, a ostaće žal što u finalu nisu uspele da pobede Brazil (20:22) i da se okite svetskom titulom.

"Imali smo motiv više jer smo igrale pred domaćom publikom, ali i obaveza, odgovornost i pre svega velika zahvalnost za sve koji su učestvovali u organizaciji tog prvenstva i lobiranju da Svetsko prvenstvo uopšte bude u Beogradu i Srbiji. Do nedavno, do Olimpijskih igara u Parizu, držali smo rekord po broju gledalaca na jednoj ženskoj rukometnoj utakmici. Ali, nadam se da će u bliskoj budućnosti biti opet prilika da bodrimo obe naše seniorske selekcije na domaćem terenu", rekla je proslavljena reprezentativka Srbije.

Rođena Novosađanka je za reprezentaciju igrala od 1999. do 2014. godine. Iako u poslednje vreme rezultati u rukometu nisu najbolji, Jelena Erić smatra da je Srbija nepresušni izvor talenata i da će brzo doći neka nova generacija koja će krenuti stazama uspeha.

"Talenata kod nas ne manjka. Sada smo imali priliku da gledamo kadetkinje i kadete. Jako je bitno biti istrajan i raditi u sistemu koji generalno može da donese jako dobre rezultate. Važno je imati podršku kao što je i mi imamo, između ostalog i TV Arena sport. Prenosite sve utakmice Lige šampiona, EHF Evropskog prvenstva, IHF Svetskog prvenstva i mi smo poprilično povlašćeni što imamo tu mogućnost da pratimo sve što prenosite. Ne samo u rukometu, već u fudbalu, košarci, odbojci, atletici… Mi u Novom Sadu, samo ako želimo, imamo gde da pratimo sportove, što je baš za pohvalu", podvukla je Erić.