Najave i događaji

Arenin karavan prošao kroz Sremsku Mitrovicu: Kajakašice iz Pariza fanovi Premijer lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 13:40
Karavan Arene u Sremskoj Mitrovici TV Arena sport/ Screenshot
Karavan Arene u Sremskoj Mitrovici

Kao i prošlog leta, u cilju popularizacije sporta među decom i mladima širom Srbije, TV Arena sport je u smiraj avgusta meseca pokrenula čuveni Arenin karavan vojvođanskim ravnicama, a posle Rume, imali smo lepo i zanimljivo druženje sa žiteljima Sremske Mitrovice, posebno sa dve posebne dame.

Mitrovčani su letos pomno pratili srpske sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu, a posebno su bodrili sugrađanke - kajakšice Anastaziju Bajuk i Mariju Dostanić. Njih dve su bile gošće našeg karavana, družile se sa sugrađanima, pričali ne samo o svetlostima Pariza.

"Učešće na Olimpijskim igrama je bukvalno san svakog sportiste, samo da dođe do tog takmičenja. Za mene je jako bitno u životu što sam uspela da dođem tamo, iako nisam zadovoljna kako smo se plasirale. Ono što sam očekivala da će se u Parizu dogoditi nije se dogodilo. Sve u svemu, samim tim što sam učestvovala na svojim prvim olimpijskim igrama, što sam ih videla i doživela, bila deo tog spektakla, neposiv je osećaj", rekla je Marija Dostanić.

Slično je najveće planetarno takmičenje doživela i Anastazija Bajuk:

"Olimpijske igre su vrh karijere svakog sportiste. Za mene je lični uspeh i sam odlazak u Pariz. Svi smo se spremali da budemo pobednici, da se popnemo na to postolje. S obizirom da mi je bilo prvo učešće, da ima samo 21 godinu, osvojila sam deveto mesto. Mogu da kažem da sam zadovoljna samim plasmanom na Olimpijske igre i što sam bila deo naše srpske ekipe".

Nemaju sportisti mnogo vremena ni da slave uspehe, ni da žale za slabijim plasmanima.

"Čeka nas evropski i svetsko prvenstvo za seniore. Još malo smo na odmoru i čekaju nas pripreme za narednu sezonu. Kreće nam i novi olimpijski ciklus za Los Anđeles i sada ćemo imati četiri godine da se spremimo", iznele su planove Marija i Anastazija.

Pokazala je Anastazija i zavidnu veštinu baratanja fudbalskom loptom.

"Volim fudbal, trenutno sa bratom i tatom gledamo novu sezonu Premijer lige", kaže Anastazija.

Dok veslaju Marija i Anastazija izvesno pričaju i najjačoj ligi na svetu.

"Pratim fudbal, pre svega Premijer ligu, a TV Arena sport nam omogućava da pratimo i sve ostale sportove. Takođe, volim da gledam košarku", dodala je Marija Dostanić.

TV Arena sport je lider među tv emiterima na Balkanu, uz neverovatno bogat sportski sadržaj. Dominira fudbal, eksluzivni smo emiteri Premijer lige, Primere La Lige, Serije A, Lige 1, Premijer lige Rusije, belgijske Župiler lige... 

Naši gledaoci su već navikli na prenose svih mečeva pod okriljem UEFA - UEFA Lige šampiona, UEFA lige Evrope, UEFA lige konferencija, Superkupa Evrope, UEFA Lige nacija, UEFA EURO. Od 18. septembra biće još više utakmica u prenosima jer startuju novi formati tri UEFA takmičenja, sigurno sa dva kluba iz Srbije (Crvena zvezda, TSC), a svi se nadamo da će i Partizan eliminisati Gent i uvećati broj, a samim tim i uzbuđenja.

Fudbala ima i za one najizbirljivije, a nećemo dugo čekati ni na nove košarkaške, rukometne, NFL, atletske, bokserske poslastice na našim kanalima.

Karavan TV Arena sport će do 1. septembra obići sledeće gradove:

22.08. Novi Sad
23.08. B. Palanka
24.08. Sombor
25.08. Subotica
26.08. Kula
27.08. Vrbas
28.08. Kikinda
29.08. Vršac
30.08. Pančevo
31.08. Nova Pazova
01.09. Novi Banovci