Sve vesti sa LOI

Danijel Vifen plivao u Seni, pa završio u bolnici: Osvajač dve medalje u Parizu inficiran

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.08.2024 11:54
Danijel Vifen, irski plivač, na bolničkom lečenju Guliver/AP Photo/David Goldman)
Danijel Vifen, irski plivač, na bolničkom lečenju

Danijel Vifen osvojio je dve medalje na tek završenim Olimpjskim igrama u Parizu, ali je izgleda pretrpeo zdravstvenu štetu zbog plivanja u nedovoljno čistoj reci Seni.

Irac je izabran da nosu zastavu svoje zemlje na svečanom zatvaranju OI 2024, međutim nije mogao da se pojavi na ceremoniji, jer je dva dana posle nastupa završio u bolnici.

Kako je osetio jake stomačne bolove morao je hitno biti podvrgnut lekarskim pregledima, posle čega je odlučeno da bude hospitalizovan na neko vreme i bude na oku stručnjacima dok ne prođe infekcija. 

 

 

"Hvala svima koji su dali podršku. Neverovatno sam razočaran što sam propustio priliku da nosim zastavu. Morao sam da odjurim u bolnicu, jer sam bio jako bolestan od infekcije od koje se lečim i sada se osećam bolje", poručio je Vifen.

Inače, samo jedan od plivača koji su se žalili na prljavštinu reke, iako su zvaničnici Francuske pre početka Igara uveravali da su velika ulaganja u čišćenje urodili plodom, a bilo je onih i koji su odustali od nastupa, ne želeći da se razbole. 

Vifen se u petak takmičio u plivačkom maratonu na 10 kilometara u Seni i završio na 18. mestu. Pre toga je osvojio zlatnu medalju na 800 metara slobodno i bronzu na 1.500, plivajući u bazenskoj vodi.