Sve vesti sa LOI

Srbija slavi, u komšiluku tuga: Evo šta su hrvatski mediji pisali o zlatnim "delfinima" iz Pariza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 17:11
Vateerpolisti Hrvatske utučeni posle poraza u Parizu Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Vateerpolisti Hrvatske utučeni posle poraza u Parizu

Vaterpolo reprezentacija Srbija osvojila je treće uzastopno olimpijsko zlato i postala prva nacija pored Mađarske u modernoj istoriji kojoj je tako nešto pošlo za rukom, dok je Hrvatska posle evropskog srebra i titule šampiona sveta, morala da se zadovolji sa drugim mestom u Parizu.

Normalno, posle sjajnih izdanja u prvoj polovini godine, javnost u Hrvatskoj nije sa oduševljenjem prihvatila poraz "barakuda", čemu svedoče i sledeći natpisi. Hrvatski mediji detaljno su izveštavali sa utakmice finala, a evo šta su pisali posle poraza od "delfina" - 13:11.

"Jutarnji list" iz Zagreba izveštaj sa finala naslovio je rečima:

"Tuga u Parizu, Hrvatska izgubila finale od Srbije i ostala bez trećeg zlata", dodajući u podnaslovu o selektoru "Ivica Tucak nije uspeo da ostvari svoj najveći san, naslov olimpijskog pobednika".

"Koban po Hrvatsku bio je loš odbrambeni ulazak u utakmicu, u prvoj četvrtini Srbija je iskoristila sve četiri situacije s igračem više u bazenu i povela sa 5:2. Srbija je uspela da iskoristiti svih sedam prvih situacija s igračem više te tako konstantno držala prednost od tri do četiri gola razlike", dodaje "Jutarnji".

 

AP Photo/Luca Bruno

 

 

Njihov portal podseća da je Hrvatska u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, odnosno do trećeg srebra nakon Atlante (1996) i Rija (2016). Jedino zlato osvojili su u Londonu 2012. godine.

"Večernji list" bio je umeran ovaj put, odabrao je kratak naslov:

"Hrvatska - Srbija 11-13: Srbija je uzela treće uzastopno olimpijsko zlato".

"Slobodna Dalmacija" je konstatovala da su "opet Srbi najbolji na Olimpijskim igrama:

"Srbija ima treće olimpijsko zlato za redom, Hrvatskoj srebro", relativno "tanak" naslov je odabran za njen izveštaj, a slično je učinio i hrvatski portal "Indeks":

"Hrvatska izgubila od Srbije u vaterpolu u borbi za olimpijsko zlato".

Nešto rečitiji bili su na portalu "24sata.hr":

"Hrvatska - Srbija 13-11: Nije išlo u finalu, 'barakude' osvojile srebro! Srbiji treće zlato u nizu".