Sve vesti sa LOI

Srebru se ne možeš radovati, samo zlatu i bronzi: Ivica Tucak čestitao Srbiji na pobedi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 16:23
Ivica Tucak sa vaterpolistima Hrvatske AP Photo/Luca Bruno
Ivica Tucak sa vaterpolistima Hrvatske

Nakon što su osvojili evropsko srebro i postali šampioni sveta, vaterpolisti Hrvatske bili su na pragu nove zlatne medalje, ali su posle poraza od Srbije u finalu Olimpijskih igara (13:11) morali na kraju da se zadovolje još jednim srebrom.

Posle smene generacija sa sedam debitanata u timu, malo ko je davao velike šanse "delfinima" u Parizu, ali, kada je bilo najpotrebnije, ekipa Uroša Stevanovića podigla je formu, savladala neka krupna imena u nokaut fazi, da bi u finalu, u pravom vaterpolo klasiku, nadigrala Hrvate, koji su posle sjajnog izdanja u prvoj polovini godine, bili izraziti favoriti u duelu sa Srbijom.

"Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve dileme. Oni su od prvog trenutka bili skoncentrisaniji. Ušli smo konfuzno, puno grešaka u odbrani pre svega. A onda se na to nadoveže napad. Trofeji se osvajaju odbranom, a ne napadom. Ostaje žal veliki i tuga i to je to", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak pa dodao"

"S druge strane treba naći snage te biti ponosan na ovu medalju. Znate kako je, veseliš se zlatu, veseliš se bronzi. Srebru se ne možeš veseliti. Bili smo grozni u odbrani, nismo ispoštovali dogovore. Nismo bili pravi za zlato, to treba priznati. Srbija je odigrala fantastičnu utakmicu", rekao je Tucak.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

 

 

Utakmicu je prokomentarisao i Marko Bijač, golman hrvatske reprezentacije.

"Nažalost, nemamo šta drugo nego da čestitamo Srbiji. Nismo bili na nivou na kojem smo bili u četvrtfinalu i polufinalu. Dopustili smo puno laganih golova Srbiji, kasnije smo se stabilizovali, ali nije bilo dovoljno. Ostaje velika žal, ali treba čestitati Srbiji", rekao je Bijač pa dodao:

"Najveći problem je otvaranje utakmice, bilo je 7:3. Pokušavali smo, čestitam momcima na velikom rezultatu, ali ostaje žal za ovim susretom. Ipak, iza nas je sjajna godina, moramo biti ponosni na sve što smo napravili ove sezone. Čestitke još jednom svima, ovo je veliki rezultat", rekao je Bijač.