Sve vesti sa LOI

Vaterpolisti Amerike posle boljeg izvođenja peteraca stigli do bronze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 11:55
Borbeno od prvog minuta vaterpolisti Mađarske i SAD Tanjug/AP Photo/Luca Bruno)
Borbeno od prvog minuta vaterpolisti Mađarske i SAD

U borbi za bronzanu medalju vaterpolisti Amerike, našeg Dejana Udovičića, posle boljeg izvođenja peteraca, savladali su Mađarsku. U regularnom delu bilo je 8:8 posle peteraca 3:0.  Očajno su šutirali Mađari peterce, od tri pokušaja, imali su isto toliko i promašaja. 

Mađari su u poslednjoj četvrtini imali dva gola prednosti. Činilo se, tada da je sve već gotovo, međutim posle tajm-aut Udovičića, Amerikanci su vezali dva pogotka i stigli do izjednačenja 8:8.

 

 

Sa druge strane na nešto više od minuta do kraja utakmice Varga nije uspeo da realizuje igrača više, dobro su Amerikanci postaavili odbranu. Ipak, i oni su pogrešili već u sledećem napadu, pa su Mađari ponovo imali priliku da povedu. Briljirao je, međutim na golu Vajnberg, koji je upisao 16 odbrana.

Stegla se ruka kako igračima jednog tima, tako i drugog, pa je regularni deo meča završen bez pobednika 8:8, a pobednika su odlučivali peterci.

Za Amerikaance su bili sigurni: Daube, Irving, Boven. Sa druge strane Varga je promašio prvi peterac za Mađare, Vajnberg je "skinuo" šut Vigvaru, a promašio je i Zalanki.

Na kraju Amerika - Mađarska 8:8 posle peteraca 3:0.