Sve vesti sa LOI

Herbert: Neka oproste Francuzi, Srbija je bila najbolji rival na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 14:34
Gordon Herbert je čestiotao Srbiji na bronzi MN Press
Gordon Herbert je čestiotao Srbiji na bronzi

Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Gordon Herbert uputio je najveći kompliment selekciji Srbije posle poraza za bronzu na Olimpijskim igrama!

Srbija je vodila od prvog do poslednjeg minuta, na kraju je bilo 93:83, a Hebert je istakao da su Orlovi najboji tim protiv kog su igrali.

"Nije se završilo kako smo želeli, ali ovi momci su za tri godine dali svoju dušu i srca. Bili smo prava porodica. Čestitke Srbiji, neka mi Francuzi oproste, ali igrali smo protiv najboljeg tima na Igrama. Tužan sam, jer je ovo kraj puta. Bilo je ovo neverovatno putovanje sa ovim ljudima, ovim igračima. Situacija o kojoj kao trener možete samo da sanjate", rekao je Nemac.

Vratio se na izgubljeno polufinale od domaćina i rekao ono što nije posle poraza.

"Ta utakmica sa Francuskom nas je „ugrizla za zadnjicu“. Bio sam frustriran, mogao sam da uradim bolji posao i da dobijemo utakmicu. Taj meč je uzeo danak, ali moramo da pamtimo šta je ovaj tim uradio za tri godine. Igrali smo sjajnu košarku, dali smo sve od sebe", zaključio je Herbert.

Kapiten Nemaca Denis Šruder je bio razočaran, pre svega svojim učinkom jer smatra da je morao da učini više i protiv Francuske i protiv Srbije u borbi za bronzu. 

"Poslednje tri godine igram košarku kakvu nisam igrao u karijeri. Mislim da ovi momci su svlačinici ne znaju ništa sem pobede. Imaju visok IQ, oni su košarkaški momci. Postao sam kapiten i to je bila najveća čast koju možete da dobijete. Kao što sam rekao, pokazali smo da je naša košarka jedna od najboljih na svetu. Osvojili smo dve medalje, osvojili smo Mundobasket, želeli smo i više ove godine. Ali nekad ne možete dobiti sve i idemo dalje, moramo da se trudimo više, budemo bolji i da se vratimo sledećeg leta i probamo nešto veliko", istakao je NBA plejmejker.

I rekao je ono što su i samo Amerikanci konstatovali. 

"Evropska košarka je nekako, moram pažljivo da biram način, tu nema zabave. Tu je IQ košarka, veoma striktni treneri, traži se dosta mozga. Srbija, Grčka, Španija, Francuska, Nemačka... Sve su to timovi koji znaju kako da igraju, koji su atlete i mislim da dosta ljudi iz Evrope u NBA ligi su napravili dosta "buke". Tu je Dončić sa Slovenijom, jeste NBA liga najbolja na svetu, ali Evropljani se približavaju", jasan je bio Šruder.