Sve vesti sa LOI

Nikola Grbić nije uspeo: Francuska savladala Poljsku i osvojila odbojkaško zlato na OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 14:29
Odbojkaši Francuske osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Odbojkaši Francuske osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Odbojkaška reprezentacija Francuske savladala je Poljsku i osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu - 3:0 (25:19, 25:20, 25:23).

Sva tri seta bila su veoma slična i mogu se podeli u dva dela. Onaj uvodni, gde je Poljska koju sa klupe predvodi srpski stručnjak, Nikola Grbić bila ravnopravan rival i onaj završni u kojem je Francuska pokazivala superiornost.

Primera radi, u trećem odlučujućem setu Poljaci su pokazali poslednje znake da bi mogli da naprave iznenađenje, a onda su Francuszi napravili seriju 6:2 i poveli 22:18 i praktično je sve bilo rešeno.

Međutim, Poljaci se nisu predavali, uspeli su da smanje na 24:23, ali nisu imali snage za veliki preokret, jer da su dobili taj set imali bi veliku psihološku prednost u nastavku meča. 

Ovako, Francuska je uz veliku podršku sa tribina uspela da iskoristi tek petu meč loptu i to tako što je servis Leona završio u autu, čime je odbranila olimpijsko zlato osvojeno u Tokiju pre tri godine. 

Osvajać zlatne medalje u ženskoj konkurenciji biće poznat sutra kada se od 13.00 časova sastaju najbolje selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Italije.