Sve vesti sa LOI

Ja sam jaka žena, ovo je medalja za ceo arapski svet: Iman Kalif odgovorila kritičarima njenog "spornog" pola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 09:40
Iman Kalif, alžirska bokserka, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Parizu Tanjug/(AP Photo/Ariana Cubillos)
Iman Kalif, alžirska bokserka, osvajačica zlatne medalje na Igrama u Parizu

Za Iman Kalif čuo je svako poslednjih dana i nedelja, čak iako ne zna ništa o boksu, jer je Alžirka bila predmst brojnih diskusija širom sveta, kao žena s (ne)utvrđenim viškom muških hormona kojoj je dozvoljeno da nastupa u ženskom delu Oimpijskih igara u Parizu. 

Dan posle osvajanja zlatne medalje u kategoriji do 66 kilograma, protiv Kineskinje Liju Jang, otvorila je dušu medijima, kako se to popularno kaže, progovorivši o tome koliko joj znači što je baš sada postala šampionka.

 

 

"Hvala Bogu, ovo zlato je moj odgovor svima koji su bili protiv mene! Ja sam jaka žena. Žena s posebnom snagom. Hvala Bogu, ovo je moj odgovor. Ovo zlato je odgovor svima koji su bili protiv mene", rekla je Kalif.

Njen uspeh burno je proslavljen u Alžiru, što ambasadorku UNICEF-a, poteklom iz siroamšne porodice, čini još ponosnijom na ceo nastup na najvećem sportskom takmičemju. 

"Ponosna sam da sam izvela Alžir na ulice. To je čast. Ovo je medalja za cijeli arapski svijet. Hvala Bogu i hvala svima vama. Ne mogu opisati koliko sam zahvalna. Kako mi je čuti cijelu zemlju kako sa mnom i zbog mene pjeva našu himnu", rekla je bokserka, a malo poraza u karijeri.