Sve vesti sa LOI

Srbija saznala rivala: Borba sa Hrvatima za zlato na OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 20:52
Loren Fatović, reprezentativac Hrvatske. Tanjug / AP Photo/Luca Bruno
Loren Fatović, reprezentativac Hrvatske.

Vaterpolisti Srbije igraće u finalu Olimpijskih igara protiv selekcije Hrvatske koje je posle velike borbe pobedila Mađarsku rezultatom 9:8 (3:3, 4:2, 2:2, 0:1). Srbija je podesećanja radi pobedila selekciju SAD sa 10:6.

Najbolji u komšijskom timu bio je Loren Fatović. Hrvatski vaterpolista je postigao pet golova, koji su se nanizali zaredom u prvoj i drugoj četvrtini utakmice. Ipak, sa pogocima je stao posle na poka utakmice, ali srećom po njegov tim, Luka Bukvić je bio spreman da nastavi tamo gde je ovaj stao. Sa dva gola u trećem kvartalu, Bukvić je doneo vođstvo od dva pogotka svom timu, i tako napravio solidnu zalihu pred završnicu koju Mađari nisu mogli da nadoknade.

 

 

Što se tiče Mađarska, niko se posebno nije istakao, tako da dva igrača - Marton Vamoš i Silard Janšik - imali po dva pogotka, dok su Danijel Angjal, Georogo Janoš Fakete, Denes Varga i Adam Nađi imali po jedan pogodak. Zanimljivo u poslednjoj deonici smo videli samo jedan gol, i upravo ga je postigao poslednje pomenuti, koji je tako vratio nadu Mađarima da mogu do preokreta. Ipak, Marko Bijač, golman Hrvatske je potpuno briljirao i nekako uspeo odbranama da nadomesti izostanak raspoloženosti u napadu. 

Finale Srbije i Hrvatske će se odigrati u nedlju od 14.00 časova, dok će u meču za treće mesto, Mađarska igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama, tri i po sata ranije.