Sve vesti sa LOI

Tod Vorik, ekspert za suđenje jasan posle duela Amerike i Srbije: Očigledno je bilo nekih grešaka arbitara u vrlo krucijalnim situacijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 19:20
Košarkaši Srbije oštećeni su protiv Amerike AP Photo/Mark J. Terrill
Košarkaši Srbije oštećeni su protiv Amerike

Ni dan posle utakmice između košarkaša Amerike i Srbije na Olimpijskim igrama ne smiruju se strasti po pitanju suđenja na polufinalnoj utakmici.

Sudijski ekspert Tod Vornik prokomentarisao je suđenje na ovom meču, koje je evidentno bilo na štetu naše reprezentacije.

 

"Očigledno je bilo nekih grešaka u vrlo krucijalnim situacijama tokom četvrte deonice. To ipak nije izgovor od činjenice da je Srbija promašila neke ključne šuteve što je uticalo na rezultat. Ali, mogli su da ostvare benefite od nekih tačnih odluka. Mislim da je Bogdanović u pravu kada je rekao da SAD nije neophodna bilo kakva pomoć. Jedna od najvažnijih situacija koje su režirale preokret SAD dogodila se kada je Kevin Durent pogodio trojku. U isto vreme dosuđen je faul Jokića nad protivničkim igračem i sudije su priznale tri poena Amerikancima, a onda im dosudile i faul, te loptu sa strane. Nakon toga, Amerika postiže trojku preko Bukera i u jednom napadu nadoknadili su šest poena (78:76 za Srbiju u tom momentu). Bila je to ispravna odluka arbitara jer je Durent bio u fazi šuta i morali su da računaju trojku", zaključio je Vorik. 

Donekle je Tod Vorik i imao razumevanje za sudije, pa je naveo i da je Bogdanović pogrešio kod izgubljene lopte na sredini parketa i da je izveo dribling u polju odbrane. Ipak, on je kritikovao i odluke sudija u korist Amerikanaca istakavši blok  Džoela Embida prilikom trojke Stefa Karija u poslednjoj deonici.